Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Brundle roemt 'epische' Verstappen: "De kampioen gaf een masterclass"

Max Verstappen wist in Canada als eerste over de streep te komen, maar de voorsprong op naaste belager Carlos Sainz was slechts een seconde. Toch zag Martin Brundle een dominante Verstappen, die het hele weekend episch goed was.

Max Verstappen had nog een hele kluif aan Carlos Sainz, maar uiteindelijk wist hij de Grand Prix van Canada te winnen. Hij stond onder enorme druk, maar de Red Bull-coureur hield het hoofd koel en gaf geen krimp. Martin Brundle zag dat de winst dik verdiend was, zo schrijft hij in zijn gebruikelijke column voor Sky Sports . "Het was geen verrassing dat de safety car in Canada een belangrijke rol speelde bij het spektakel in de race. Max Verstappen verdiende het absoluut om te winnen, want hij stak in een epische vorm, van de vrije trainingen tot aan de start en tijdens de zeventig ronden over het circuit." Langzaam maar zeker ziet de oud-coureur van onder meer McLaren dat Verstappen afstand neemt van de concurrentie. "Het was een masterclass van de regerend kampioen, die nu comfortabel aan de leiding gaat in de strijd om de coureurstitel", aldus de Brit.

Lof voor Carlos

Tegelijkertijd zag Brundle hoe Ferrari-coureur Sainz in het gevecht met Verstappen de honneurs waarnam voor Charles Leclerc, die vanachter moest starten vanwege een gridstraf voor een nieuwe motor. Dat deed de Spanjaard in de ogen van de F1-analist heel goed. "Carlos wist Max toch tot het gaatje te pushen. Hij is net als Lando Norris en George Russell klaar om Grands Prix te winnen, maar vanwege uiteenlopende redenen blijven de overwinningen hem maar aan zijn neus voorbij gaan", aldus Brundle, die denkt dat de overwinning snel zal komen. "Ik ben altijd al een fan geweest van Carlos en soms voel ik me daar in de paddock erg alleen in, maar hij is echt heel goed - zeker tijdens de races. De laatste horde die hij nog moet nemen is om zijn talent, toewijding, agressie en ervaring om te zetten in betere nauwkeurigheid en consistentie. Zodra hij zijn eerste GP wint, is hij los! Het was prachtig om de twee te zien strijden."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden