Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Lando Norris

Brundle verbaasd om slappe reactie Norris: "Psychologisch punt voor Verstappen"

De clash tussen Max Verstappen en Lando Norris in Oostenrijk heeft veel tongen losgemaakt. Norris zelf gaf op de donderdag aan dat hij het incident inmiddels een plekje had gegeven. Voormalig F1-coureur en hedendaags analist Martin Brundle begrijpt helemaal niets van die reactie.

Norris Verstappen puncture
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er is al heel veel gezegd over dé touché van Max Verstappen en Lando Norris. Stoom kwam op zondag uit de oren van de Brit, maar op de donderdag in Silverstone gaven beide kemphanen aan dat ze de situatie een plaatsje hadden gegeven. Vooral Norris was opvallend rustig en nam zelfs een hoop woorden terug.

Dat laatste is iets wat Martin Brundle, voormalig F1-coureur en hedendaags analist, totaal niet kan begrijpen. Hij vertelt erover bij Sky Sports: "Ik ben verrast dat Lando Max er zo makkelijk vanaf laat komen om eerlijk te zijn. Hij had gewoon in die modus moeten blijven, want Max is een straatvechter. En ik denk dat dit psychologisch gezien weer een punt is voor Max, in deze specifieke kwestie."

"Ik kom uit het tijdperk van Mansell versus Piquet, Prost versus Senna, en zelfs recenter natuurlijk Lewis versus Max. En ik snap niet hoe je, na deze situatie, op maandagochtend beste vrienden kunt zijn. Maar duidelijk denken zij dat ze dat kunnen", aldus de altijd uitgesproken Brundle. 

'Meer geduld en finesse nodig'

Toch wil Brundle nog even zijn licht laten schijnen op hét moment in Oostenrijk. Daarbij spaart de Brit zijn landgenoot niet: "Ik weet zeker dat als hij (Norris) nog een kans had gekregen, hij meer naar links was gegaan, vertraagd had en eronderdoor was gedoken."

"Daar is geen twijfel over mogelijk. Toch was Lando's racevaardigheid een beetje roekeloos. Hij ging teveel dat gevecht in van 'laten we eens kijken wat er gebeurt'. Je hebt meer geduld, meer finesse, meer sluwheid nodig als je een wereldkampioenschap wilt winnen en zeker als je met Max in gevecht bent. Max is gewoon zo'n straatvechter, die niet opgeeft."

Ook interessant:

Win gouden tickets voor GP België!

Abonneer je nu op ons YouTube-kanaal en maak kans op gouden tickets!

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na degelijke tweede training voor Verstappen in Hongarije