Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Martin Brundle

Brundle ziet 'sluwe straatvechter' Verstappen Norris aftroeven: "Dat was onverklaarbaar"

Max Verstappen sloeg in Austin een belangrijke slag in het rijderskampioenschap. Hij wist in beide races voor zijn grote titelconcurrent Lando Norris te finishen. Martin Brundle trekt een vergelijking tussen de twee, waarbij Verstappen de boventoon voert.

Verstappen Norris Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Max Verstappen en Lando Norris kwamen elkaar meerdere keren tegen tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten en telkens kwam Verstappen als winnaar uit het gevecht. Voormalig Formule 1-coureur en hedendaags analist Martin Brundle geeft allereerst zijn mening over de start van de race, waar Norris zich toch wel liet piepelen door de Nederlander.

"Bij de start van de Grand Prix ging iedereen gelijk op. Norris wist dat hij de lijn naar de binnenkant van de eerste bocht moest verdedigen. Deze lijn had de dag ervoor nog goed voor hem gewerkt, maar op onverklaarbare wijze liet hij nog redelijk wat ruimte over aan de binnenkant. Verstappen verspilde geen tijd en vulde die ruimte vervolgens op", zo stelt Brundle bij Sky Sports F1.

"Het was onvermijdelijk dat ze allebei behoorlijk wijd gingen. Norris kwam daarbij buiten de baan terecht. De wedstrijdleiding en de stewards zijn milder in hun oordeel in de openingsronde, omdat de auto's gedurende de hele ronde met elkaar in aanraking komen. Het incident kwam niet eens ter sprake bij de stewards. Ondertussen werd de weg vrijgemaakt voor Charles Leclerc om een voorsprong te nemen die hij niet meer uit handen zou geven, terwijl Verstappen en Norris zichzelf weer in het gareel kregen."

Uiteindelijk kwamen de twee kemphanen elkaar opnieuw tegen. Norris zat in de slotfase van de race achter Verstappen, om hem vervolgens buiten de baan in te halen. Daar kreeg de McLaren-coureur een tijdstraf van vijf seconden voor. Verstappen eindigde zodoende op P3, met Norris op de vierde positie. Brundle trekt vervolgens zijn eigen conclusie.

"Verstappen versloeg Norris in beide races en vergrootte zijn voorsprong in het kampioenschap naar 57 punten. Dat maakte het een cruciaal weekend met nog vijf GP's en twee sprintraces te gaan, met een maximum van 146 punten op tafel. Verstappen liet opnieuw zien, dat als het erop aankomt, dat hij een echte straatvechter is en die ook een stuk sluwer is dan Norris", zo sluit Brundle af.

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
GP VS Brundle ziet 'sluwe straatvechter' Verstappen Norris aftroeven: "Dat was onverklaarbaar"