Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix België 2023

'Buitenaardse' Verstappen brengt Italiaanse media in rep en roer: "Alsof het een grap is"

Hoewel Ferrari weer eens op het podium stond in de Grand Prix van België, hebben de Italiaanse media haar ogen vooral gericht op de uitzonderlijke prestaties van Max Verstappen en Red Bull. Grappend domineren, dat baart opzien in het land van de Scuderia.

XPB 1228563 Hi Res
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De Italiaanse media maken of kraken Ferrari en zijn na het podium voor Charles Leclerc in de Grand Prix van België positief over de prestaties van het 'rode team', maar ondanks de podiumplaats gaat het overgrote deel van de aandacht naar de man op nummer één: Max Verstappen. De Italianen werden op maandagochtend wakker met de 'buitenaardse' coureur prominent op de voorpagina's.

Zo kopt La Gazzetta dello Sport: 'Wederom een Verstappen-show' na een sterke race van de Limburger, die vanaf de zesde plaats naar de overwinning reed en met een marge van ruim 22 seconden de laatste race voor de zomerstop won. "Max schittert, Leclerc licht op. De Nederlander laat wederom de superioriteit zien aan alle andere coureurs op de grid. Hij vermaakt zich met winnen en domineren alsof het een grap is."

"Spa-Francorchamps was gisteren het Mekka voor de Nederlandse fans, zoals dat vroeger het Mekka was voor de Duitse fans van Michael Schumacher. Verstappen en Red Bull komen gewoonweg van een andere planeet. Verstappen kwam naar voren, ontweek de incidenten en pakte met grote afstand de overwinning. Op een bepaald moment was de pace van Verstappen zelfs een seconde per ronde sneller dan die van Ferrari en Mercedes!"

"Wat valt hier nog aan toe te voegen? Hij zit in zijn gouden jaren zoals Hamilton en Schumacher dat voorheen ook zaten. Ferrari leeft echter ook: eindelijk vond men weer wat racepace en dat na de teleurstellingen op Silverstone en de Hungaroring. Knap werk van Leclerc ook, die zijn banden wist te managen en daarmee Hamilton achter zich te houden. Dat lukte Sainz niet. Hij blokkeerde zijn banden in de eerste bocht en verloor daarmee al zijn podiumkansen."

'Ferrari weer op het podium!'

Net als bij Gazzetta heeft ook Corriere dello Sport veel aandacht voor Verstappen, maar het eerste podium voor Ferrari sinds de GP van Oostenrijk verdient in Italië natuurlijk ook een eervolle vermelding. "Verstappen rijdt zonder limieten. Het is Verstappen en wie anders? Ferrari echter weer op het podium! Er is weinig over te schrijven verder, over hoe goed Verstappen het doet. Dat geldt ook voor Red Bull, gezien ze de dubbel konden pakken."

"Zelfs in de eerste ronde vanaf de zesde plaats kon Verstappen uit de problemen blijven. Er is echter nog hoop, want Ferrari stond weer op het podium. Leclerc wist Hamilton achter zich te houden door goede racepace op de tafel te leggen. Ook al had Mercedes wellicht niet de pace waarover ze zouden moeten beschikken, toch deed Ferrari het goed door de banden te sparen. Ferrari leek in Spa zelfs de tweede kracht te zijn, al is Red Bull wel van een andere planeet. Toch verandert er iets bij Ferrari, wat hoop geeft voor 2024. Laten we Zandvoort en Monza nog maar even afwachten..."

Corriere della Sera deelt hoge cijfers uit. "Een perfecte Verstappen, maar ook een acht voor Leclerc en Hamilton. De Nederlander maakte namelijk wederom geen enkele fout en dat terwijl Leclerc met zijn podiumplaats het weekend van Ferrari heeft gered. Bij Verstappen weten we inmiddels wel dat het niet uitmaakt op welke plek hij van start gaat. Winnen doet hij uiteindelijk toch wel. De Nederlander kon zelfs even grappend aan zijn team vragen of hij nog nieuwe banden kon krijgen voor de snelste ronde."

"Al met al is hij onverslaanbaar. Leclerc reed een goede race, maar Red Bull was te sterk voor hem. Voor Sainz hield het al eerder op: in de eerste ronde toucheerde hij met Oscar Piastri. Vooral jammer voor Piastri, die juist de dag ervoor zo'n sterke race reed en nu plots werd uitgeschakeld", aldus de Italiaanse courant.

Ook interessant:

Gretige Verstappen neemt met minder geen genoegen

In de nieuwste RN365 F1-podcast met Rudy van Buren, Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk wordt er uitvoerig nagepraat over Verstappens dominantie in België, de discussies met zijn engineer, maar ook over Sergio Perez vs. Lewis Hamilton, de opmars Oscar Piastri en nog véél meer. Beluister 'm hieronder.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Italië! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Formule 1 GP België 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Live Reacties na historische pole Verstappen in Imola