Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Button looft Verstappen: "Mogelijk wereldtitel-winnende actie"

Max Verstappen herstelde zich uitstekend na een teleurstellende kwalificatie. Tijdens de GP van Mexico sloeg hij toe bij de start, om vervolgens te domineren.

Jenson Button omschreef de actie van Max Verstappen op de Mercedes-coureurs bij de start van de Mexicaanse Grand Prix als 'zeer, zéér moedig' en denkt dat het weleens beslissend zou kunnen zijn in de titelstrijd van 2021. Verstappen, die zich als derde had gekwalificeerd, kwam tijdens de lange run naar bocht één naast Lewis Hamilton en Valtteri Bottas te rijden. Buitenom haalde hij de beide Mercedes-coureurs in om zo de leiding in de race te pakken. Met nog vier races te gaan heeft Verstappen een voorsprong van 19 punten. Voormalig F1-coureur Jenson Button is bijzonder lovend over Verstappen. "Het was een dappere en moedige actie, buitenom bij de beide Mercedessen. Max had zijn rempunt goed, hij wist precies waar hij moest remmen. Max had dat vertrouwen om in te sturen en te weten dat ze hem niet aan zouden tikken aan de achterkant, waardoor hij zelf ruimte liet voor Lewis." "Dit is een geweldige actie en het kan beslissend zijn voor de wereldtitel", zo vertelt hij Sky Sports.

Verstappen rijdt Hamilton zoek

Verstappen kwam zo'n vijftien seconden voor Hamilton over de streep, en Button was verrast door de dominante vertoning. "Het is de eerste keer in vele races dat we Max weg zien rijden, is het niet? Of welke auto dan ook," voegde Button eraan toe. "Er is altijd een moment geweest tijdens de races waarbij je Lewis en Max in hetzelfde shot ziet. Terwijl hij nu gewoon met zijn eigen race bezig was. Een geweldige prestatie van Max en een geweldige prestatie van Red Bull." De Brit ziet Hamilton de schade beperkt houden: "Lewis en Mercedes eindigden nog als tweede, het was dus geen verschrikkelijk weekend voor ze. De prestaties waren er duidelijk niet, maar het kan zo omslaan. Dat zagen we op zowel zaterdag als zondag. Zelfs tussen de training en de kwalificatie." "Het is nog niet voorbij voor Mercedes en ze zullen zeker sterk terugkomen", voorspelt Button.

Viaplay
x
Max "Wolff zei tegen Verstappen: 'Neem Marko mee naar Mercedes'"