Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Sergio Perez

Button roept op tot zwaar ingrijpen Red Bull: "Dan moet je hem vervangen"

Sergio Perez kende opnieuw een dramatisch weekend in Groot-Brittannië, waardoor de druk op zijn positie alleen maar toeneemt. Voormalig Formule 1-coureur Jenson Button denkt dat Red Bull een vervanger moet aanwijzen als het zo doorgaat.

Perez FP1 Silverstone
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Wat is er toch aan de hand met Sergio Perez? De Mexicaan begon voortvarend aan het Formule 1-seizoen, maar is de afgelopen races heel ver weggezakt. Perez behaalde in de laatste zes races maar vijftien punten en zakte ook in Groot-Brittannië weer door het ijs. Een spin in de kwalificatie leidde tot een start uit de pitstraat en een dag later moest Perez het met de zeventiende plaats doen.

Het leidt tot speculatie over zijn Red Bull-stoeltje. Perez verlengde onlangs zijn contract met twee jaar, maar zou ook twee clausules in zijn contract hebben die het mogelijk maken om hem in de zomerstop opzij te zetten. Voormalig Formule 1-coureur Jenson Button ziet dat moment steeds dichterbij komen.

"Het is een groot probleem", stelt Button tegenover Sky Sports. "Dit was een dramatisch weekend, ook al was Checo hier en daar ook een beetje ongelukkig. Het gaat niet elk raceweekend zo zijn, maar ze staan wel op achterstand. Perez moet op zijn minst wat punten scoren, zelfs als hij niet direct achter Max Verstappen finisht."

De wereldkampioen van 2009 denkt dan ook dat Red Bull snel moet ingrijpen. "Ze kunnen dit niet eeuwig door laten gaan. Als hij in de volgende race geen punten scoort, of in ieder geval snel, moet Red Bull Perez vervangen. Dat is geen fijn gevoel voor een coureur. Het is zwaar en verschrikkelijk, maar het is belangrijk als je aan het constructeurskampioenschap denkt."

Ook interessant:

Moet Verstappen Perez nog wel als Red Bull-teamgenoot willen?

In een weekend dat weer uiterst moeizaam verliep voor Red Bull, was het toch weer Max Verstappen die de kastanjes uit het vuur haalde voor de brigade uit Milton Keynes. En Sergio Perez? Tsja...

Bekijk je de podcast liever op YouTube? Klik dan hier.

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'