Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Button twijfelt aan kansen Verstappen: "Dit zou een Mercedes-baan moeten zijn"

De Grand Prix van de Verenigde Staten is net voorbij en er wordt al vooruit gekeken naar de volgende race. Op 7 november gaat de strijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen verder in Mexico. Oud-F1-coureur Jenson Button verwacht een sterk Mercedes in Mexico-stad.

De Mercedes was op de vrijdag in Austin de betere auto, maar toch was het Max Verstappen die zijn auto op poleposition wist te zetten en er op zondag met de overwinning vandoor ging, tot grote verrassing van voormalig F1-coureur Jenson Button. "Dit zou een Mercedes-baan moeten zijn, maar Red Bull heeft gewonnen", zei Button tegen Sky Sports . De wereldkampioen van 2009 verwacht daarom juist een sterk optreden van Mercedes tijdens het volgende Grand Prix-weekend. "We zeggen dat Red Bull sterk is in Mexico, maar als we dan kijken naar de snelheid van Mercedes op het rechte stuk. Ze zijn gigantisch snel." Wie er gaat winnen in Mexico-stad, durft de Brit echter nog niet te voorspellen. "Ik denk dat dit jaar bewezen heeft dat we zowat elke race verrast worden. We weten echt niet wie competitief zal zijn bij de volgende race en daarom houden we ervan."

Slaat Hamilton terug tijdens GP Mexico?

Hij wordt bijgestaan door Danica Patrick. De voormalig IndyCar- & Nascar-coureur denkt dat Lewis Hamilton in Mexico terug gaat slaan. "Echte kampioenen weten hoe ze terug moeten komen", aldus Patrick. Met name de houding van Hamilton en Mercedes spreken de Amerikaanse aan. "Ik vind dat Mercedes nog steeds een geweldige houding had vandaag, zowel Toto als Lewis leken echt koel en kalm. En ik denk dat dat zijn vruchten gaat afwerpen." "Ze doen dit al een tijdje en hebben al heel wat bereikt. Deze ene race zal hen niet van hun stuk brengen met nog vijf races te gaan", denkt Patrick. Zij krijgt bijval van Button. "Dit was geen slechte, slechte race voor Mercedes", aldus de Brit. "Lewis is erg kalm en ik denk dat dat komt omdat hij weet dat ze dit weekend niks fout hebben gedaan." Button noemt Turkije als voorbeeld van een Grand Prix waar wel fouten zijn gemaakt door Mercedes. De Brit zag toen ook een andere Hamilton. "In Turkije hebben ze duidelijk fouten gemaakt en punten verloren. Toen was hij nogal boos op de radio naar het team", aldus de voormalig F1-coureur.

Viaplay
x
Breaking Aston Martin in protest tegen uitslag kwalificatie