Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Button: 'Verstappen moet hard werken om zoals Hamilton te worden'

Jenson Button vindt dat Max Verstappen de meest getalenteerde coureur van de grid is, maar vindt Lewis Hamilton overduidelijk de meest complete coureur van de twee wereldkampioenen.

Max Verstappen is volgens Jenson Button de meest getalenteerde coureur van de Formule 1. De regerend wereldkampioen maakt grote indruk op de voormalig coureur, al zijn coureurs als Lewis Hamilton toch wat completer. Dit heef alles te maken met de jarenlange ervaring van de Mercedes-rijder, terwijl Verstappen nog relatief jong is. Het talent is er in ieder geval zonder twijfel. "Als je kijkt naar de ouders van Max. Zijn vader racete in de Formule 1. Ik racete tegen zijn vader en mijn eerste puntenfinish was in Brazilië tijdens mijn tweede race. Om dat punt te halen, moest ik Jos inhalen. Je wilde hem niet boos maken, want er was een beetje agressie daar." "Het was een enorm talent en een van de beste kartcoureurs ooit. Met Max' moeder, Sophie, was ik teamgenoten tijdens het karen. Ze was professioneel en een van de beste ter wereld, dus het zit zeker weten in het bloed!"

Waarom Hamilton completer is dan Verstappen

Ondanks het talent schat hij Hamilton hoger in dan Verstappen. "Natuurlijk talent? Dat heeft hij zeker. Is hij de beste ooit of de beste in de F1 op dit moment?", vraagt Button zich af. "Als je naar Lewis kijkt, dan zie je een meer complete coureur met veel meer ervaring. Misschien ook daarom." De voormalig F1-coureur heeft dan ook een tip voor Verstappen, zodat hij zo groot kan worden als de zevenvoudig wereldkampioen: "Hij moet keihard blijven werken. Zelfs al denk je dat je de beste bent, dan is er nog veel wat een stuk beter kan. Dat is waar bijvoorbeeld Michael Schumacher zo sterk in was."

Viaplay
x
Topontwerper 'Newey verlaat Red Bull Racing aan het einde van het seizoen'