Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

MotoGP geeft goede voorbeeld: "Teams komen steeds dichter bij elkaar"

Loris Capirossi, voormalig MotoGP-coureur en veiligheidsadviseur van Dorna, neemt een positieve ontwikkeling waar in de hoogste klasse van de wegracerij. De teams kruipen in prestaties steeds dichter naar elkaar toe.

In zijn nieuwe rol houdt de ervaren Loris Capirossi zich niet alleen bezig met de veiligheid van de coureurs, maar ook met het niveau van het kampioenschap. Dorna doet er alles aan om de verschillen tussen de motoren zo klein mogelijk te houden.

"Ik denk we in de MotoGP-wereld de technologische ontwikkelingen goed onder controle hebben. Dat wil zeggen dat we als organisatie zijnde tot nu toe telkens de ontwikkelingen wat kunnen remmen. Daardoor is het voor kleinere teams met minder budget alsnog mogelijk om vooraan mee te strijden. Mede door de regelgeving die wij dit seizoen hebben opgesteld, komen de teams nog dichter bij elkaar."

"Overigens ben ik niet tegen de technologische ontwikkelingen in de sport" vervolgt Capirossi tegenover GPone zijn verhaal. "Die ontwikkelingen zijn van alle tijden. Ik denk dat als je als organisator een goede band hebt met je teams, je er altijd voor kunt zorgen dat de ontwikkelingen op een correcte manier geremd kunnen worden, wat ook in het belang is van de gehele MotoGP-wereld."

Bookmaker Unibet pakt opnieuw uit met een speciale Max Booster voor de GP van Spanje. Winst van Verstappen op het circuit waar hij in 2016 voor het eerste zegevierde, kan jou 50 keer je inzet opleveren!

Alleen geldig voor nieuwe spelers, minimum leeftijd 24 jaar. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50x jouw inzet!
Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
LIVE Grand Prix van Spanje