Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Andrea Kimi Antonelli

CEO Formule 2 waarschuwt Antonelli: "Hij moet met de druk om kunnen gaan"

Bruno Michel, de CEO van de Formule 2 en Formule 3, denkt dat Andrea Kimi Antonelli sterker wordt als hij nu 'met de druk rond zijn persoon' om kan gaan. Antonelli zou op korte termijn in de Formule 1 gaan debuteren.

Andrea Kimi Antonelli
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Er wordt de laatste tijd veel gesproken over Andrea Kimi Antonelli. De Italiaan maakte begin dit jaar zijn debuut in de Formule 2, maar wordt al regelmatig in verband gebracht met een stoeltje in de Formule 1. Williams zou niet tevreden zijn met Logan Sargeant en hem zo snel mogelijk willen vervangen door Antonelli, die onderdeel uitmaakt van het juniorprogramma van Mercedes. Er werd zelfs al een dispensatieaanvraag ingediend bij de FIA, omdat de 17-jarige Antonelli nu nog niet zou mogen debuteren.

Bruno Michel, de CEO van de Formule 2 en Formule 3, heeft wel een kleine waarschuwing in petto. Tegenover onder meer RacingNews365 geeft Michel aan dat Antonelli wel met de aandacht en de druk moet kunnen dealen.

"Aan de ene kant is het (de aandacht red.) goed, maar aan de andere kant zorgt het ook voor extra druk", stelt Michel. "Ik denk dat het ook deel uitmaakt van zijn leerproces. Soms hoopt hij waarschijnlijk dat hij een beetje vergeten kan worden, maar dat is niet zo, dus dat hoort bij het spel en daar moet hij mee omgaan. En als je er goed mee om kunt gaan, is dat zeker een groot voordeel voor hem in de toekomst."

Boost voor Formule 2

Michel benadrukt ook dat Antonelli van toegevoegde waarde is voor de Formule 2. "Het is altijd goed als coureurs met een behoorlijke hype in de Formule 2 of Formule 3 debuteren. Fans kijken ernaar en verwachten veel van hem. Dat is belangrijk en Antonelli is duidelijk een groot talent. Daar is geen twijfel over mogelijk."

Wel vindt Michel het belangrijk dat de talenten uit zijn klassen de tijd krijgen om zich te ontwikkelen. "Ik denk dat het ook belangrijk is om een coureur zich te laten ontwikkelen zonder extra druk van buitenaf toe te voegen. We weten dat dat een theoretisch verhaal is, want we zijn een zeer grootschalige sport. Zelfs als het niet om de Formule 1 gaat, zijn we nog steeds vrij groot. Kimi moet er dus mee omgaan."

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez