© Getty Images / Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Christian Horner: 'Derde zege Max Verstappen hangt in de lucht'

09 okt. 2017 07:30 Rik Alkema 0 reacties
Max Verstappen kon in Japan niet zijn derde zege in de Formule 1 pakken, maar maakte wel indruk door een strakke P2 te behalen. Verstappen zat Lewis Hamilton de gehele wedstrijd op de hielen en kwam uiteindelijk net te kort voor een overwinning. Christian Horner denkt dan ook dat de derde zege van Verstappen er snel aan zit te komen.

Teambaas Red Bull onder de indruk van Max Verstappen

De teambaas van Red Bull was na afloop van de GP van Japan zeer lovend over zijn coureur. Horner zag een sublieme Max Verstappen, die op een haar na de overwinning miste. 

"Max had een geweldige start. Dat hij Raikkonen achter zich hield na de pitstop was cruciaal voor zijn race. Tegen het einde van de race moest Max echter zijn banden sparen, omdat er een blaar op zijn linker voorband zat", zei Horner na afloop van de race.

"Maar die derde zege zit eraan te komen, dat voel je gewoon", vervolgde de teambaas.

Die derde zege had er zelfs in Japan al kunnen komen, maar door wat pech met de achterblijvers kon Verstappen niet meer aanvallen bij Hamilton. Horner was naar eigen zeggen verrast door de snelheid van Verstappen aan het einde van de race. 

"Door de blaar op de voorband was het eigenlijk de bedoeling om zo'n 3 seconden achter Lewis te blijven, om de band te sparen." 

"Maar Max kon dichtbij blijven zonder grote schade aan de band. Toen we hem toestemming gaven aan te vallen zat hij binnen no-time in de versnellingsbak van Lewis."

"Door pech met de achterblijvers lukte het helaas niet om aan te vallen. Wellicht was het zonder achterblijvers ook niet gelukt, maar die derde zege zit er aan te komen", aldus een positief gestemde Horner.

Reacties

Er ging iets mis bij het ophalen van de reacties... Kom op een later moment terug om de reacties te lezen.

Je bericht kon niet worden geplaatst. Probeer het nogmaals of log opnieuw in

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen