Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
F1-nieuws

Christian Horner: 'Derde zege Max Verstappen hangt in de lucht'

Max Verstappen kon in Japan niet zijn derde zege in de Formule 1 pakken, maar maakte wel indruk door een strakke P2 te behalen. Verstappen zat Lewis Hamilton de gehele wedstrijd op de hielen en kwam uiteindelijk net te kort voor een overwinning. Christian Horner denkt dan ook dat de derde zege van Verstappen er snel aan zit te komen.

De teambaas van Red Bull was na afloop van de GP van Japan zeer lovend over zijn coureur. Horner zag een sublieme Max Verstappen, die op een haar na de overwinning miste.

"Max had een geweldige start. Dat hij Raikkonen achter zich hield na de pitstop was cruciaal voor zijn race. Tegen het einde van de race moest Max echter zijn banden sparen, omdat er een blaar op zijn linker voorband zat", zei Horner na afloop van de race.

"Maar die derde zege zit eraan te komen, dat voel je gewoon", vervolgde de teambaas.

Die derde zege had er zelfs in Japan al kunnen komen, maar door wat pech met de achterblijvers kon Verstappen niet meer aanvallen bij Hamilton. Horner was naar eigen zeggen verrast door de snelheid van Verstappen aan het einde van de race.

"Door de blaar op de voorband was het eigenlijk de bedoeling om zo'n 3 seconden achter Lewis te blijven, om de band te sparen."

"Maar Max kon dichtbij blijven zonder grote schade aan de band. Toen we hem toestemming gaven aan te vallen zat hij binnen no-time in de versnellingsbak van Lewis."

"Door pech met de achterblijvers lukte het helaas niet om aan te vallen. Wellicht was het zonder achterblijvers ook niet gelukt, maar die derde zege zit er aan te komen", aldus een positief gestemde Horner.

RN365 Special
Is deze wiskundige formule het geheim van Red Bull-topontwerper Adrian Newey?

Het is één van de meest besproken topics in de Formule 1 van dit seizoen: porpoising. Heeft Red Bull-topontwerper Adrian Newey de juiste formule gevonden om het probleem in kaart te brengen en daarnaar te handelen?

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Nyck de Vries maakt officieel Formule 1-debuut in Barcelona