Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Verstappen staat op eenzame hoogte in sprintraces

In China wordt dit weekend de eerste sprintrace van het jaar gereden. Het is een fenomeen dat in 2021 zijn intrede deed in de Formule 1. Wie is de ongekroonde koning van de sprintraces? Natuurlijk is dat Max Verstappen.

Verstappen sprintrace Brasil 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Max Verstappen en sprintraces zijn een uitstekende combinatie. Sinds de intrede van de sprintraces in de Formule 1 zijn er twaalf gereden en er zijn vijf verschillende winnaars. En hoewel de Nederlandse Red Bull-coureur geen fervent fan is van het fenomeen en hij ook kritiek uitte op het organiseren van een sprintrace in China, heeft hij wel zeven van de twaalf sprintraces gewonnen. Alleen Valtteri Bottas slaagde er ook in om er meer dan één te winnen. In het debuutjaar van de sprintraces in 2021, toen er drie per jaar werden gereden, won de toen voor Mercedes rijdende Fin er zelfs twee.

Andere spintracewinnaars zijn George Russell (2022), Sergio Perez (2023) en Oscar Piastri (2023). Afgelopen jaar werden er voor het eerst zes sprintraces georganiseerd tijdens een Formule 1-seizoen en ook dit jaar zal er zes keer in een verkorte race worden gestreden om extra WK-punten. Voor de eerste acht finishers liggen er immers punten voor het grijpen.

Hoewel er geen klassement wordt bijgehouden van de sprintraces en er dus ook geen sprintracekampioen is, is het wel aardig om te kijken wie nu de ongekroonde koning van de sprintraces is. Het mag geen verrassing zijn dat dit natuurlijk Verstappen is. Van de twaalf races won hij er dus zeven. Hij reed zelfs elf keer de top 3 binnen en zijn slechtste resultaat was een vierde plek bij de GP van Brazilië in 2022. In totaal verzamelde Verstappen daarmee 73 punten.

Op zeer gepaste afstand volgt Carlos Sainz die 41 punten bij elkaar reed in sprintraces, op de voet gevolgd door Sergio Perez (39) en Charles Leclerc (38).

Ook interessant:

De GP van China staat voor de deur en dat is al even geleden! Wat kunnen de coureurs verwachten en wat mogen we verwachten van Verstappen? Hij is immers geen voorstander van de sprintopzet, zeker in China niet.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal en mis niets van de Formule 1.

Abonneer je op ons YouTube-kanaal.

Praat mee!

Viaplay
x
Verstappen Coronel overtuigd: "Verstappen zit dan gewoon in die Mercedes"