Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Circuit Zandvoort

Circuit Zandvoort krijgt gelijk in miljoenenkwestie rondom GP Nederland

Vlak voor de start van de Dutch GP heeft de organisatie een belangrijke slag geslagen. Afgelopen week stapte de organisatie naar de voorzieningenrechter om een openstaand bedrag met een internationale ticketpartner te innen en volgens Robert van Overdijk, algemeen directeur van Circuit Zandvoort, is de organisatie op alle vlakken in het gelijk gesteld.

Fans Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Tijdens de zomerstop werd bekend dat de organisatie achter de GP van Nederland (DGP Race BV) nog ongeveer 3 miljoen tegoed had van de internationale ticketpartner Platinium Group. Het bedrijf uit Monaco zou 35.000 tickets afnemen en deze verkopen aan internationale racefans. Het bedrag wat hier mee gemoeid was, werd echter niet volledig voldaan, waarna de organisatie van de Dutch GP naar de voorzieningenrechter stapte.

Die oordeelde dat de organisatie volledig in zijn recht staat om het nog te ontvangen bedrag te innen, zo vertelt algemeen directeur van Circuit Zandvoort, Robert van Overdijk, aan onder meer RacingNews365: "De conclusie is dat we op alle vlakken in het gelijk zijn gesteld door de voorzieningenrechter. Wat betekent dat eigenlijk? Dat alles wat we aangevoerd hebben, bevestigd is. Dat begint bij het feit dat wij ons keurig aan de inhoud van het contract hebben gehouden."

Ook zal het nog openstaande bedrag binnenkort op de rekening van DGP Race BV worden bijgeschreven: "Het openstaande bedrag dat Platinium bij ons had, dat moet per direct, volgens mij binnen een paar dagen, betaald worden. Ook hebben zij nog een geldig contract met ons richting 2025."

'Blij met de uitslag'

Ondanks dat het gedoe rondom de internationale tickets een flinke schaduw wierp op de voorbereidingen is Van Overdijk vooral blij dat het nu achter de rug is: "Wij zijn natuurlijk blij met de uitslag. Het bevestigd dat de afspraken die wij met partijen maken, ook gewoon keurig worden nagekomen. En dat is nu op alle vlakken bevestigd."

Toch gaat het in deze kwestie niet om een kleine som geld en aangezien het Circuit Zandvoort zelf haar broek moet ophouden, helpen alle beetjes. Toch is deze kleine 3 miljoen niet cruciaal volgens Van Overdijk: "Nee, uiteindelijk zijn wij gewoon een gezonde operatie. In het vonnis zul je lezen dat het om een bedrag gaat van ongeveer 3 miljoen euro. Dat is gewoon een serieus bedrag. Maar dat wil niet zeggen dat als we dat bedrag niet zouden hebben gekregen binnen drie dagen, dat het evenement onder hoogspanning zou komen staan."

Platinium had de afgelopen tijd moeite om de afgenomen tickets te slijten onder internationale racefans. Is Van Overdijk dan bang dat er straks grote lege plekken te zien zijn? "Nou ja, kijk. Uiteindelijk gaat dit over de internationale reseller die we hadden."

"De afgelopen week is er gewoon nog steeds volop doorverkocht. Dus het zou kunnen zijn dat er nog een aantal internationale tickets nu ineens op de markt komen. Ik geloof nooit dat dat er heel veel zullen zijn. Dat geeft ook misschien wel een kans voor een aantal mensen die er last minute nog bij willen zijn", zo sluit Van Overdijk af. 

Ook interessant:

Als Max Verstappen of één van je andere gekozen favoriete coureurs de GP van Azerbeidzjan wint, keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Red Bull past opnieuw auto Verstappen aan