Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Code rood in Imola: Regenachtig GP-weekend in aantocht

In samenwerking met WeerOnline presenteert RacingNews365 het weerbericht voor het aankomende raceweekend. Dit weekend wordt er namelijk geracet in Imola. Het Emilia-Romagna Grand Prix-weekend staat in het teken van regen, maar op de dag van de race is de kans op buien het kleinst.

Komend weekend staat de Grand Prix van Emilia-Romagna op het programma. Grote delen van Italië hebben al een tijdje te maken met ronduit wisselvallig lenteweer. Twee weken geleden veroorzaakte extreme regenval al hevige overstromingen en landverschuivingen in de regio Emilia-Romagna. Ook deze week staat er weer een bak met water op het programma wat mogelijk gevolgen heeft voor het aankomende GP-weekend. Op dit moment geldt er een code rood voor de regio voor extreme regenval met mogelijk overstromingen en aardverschuivingen tot gevolg. Tot en met woensdagavond kan lokaal 50 tot 100 mm regen vallen.

Wisselvallig tijdens raceweekend

Het ziet er naar uit dat de wisselvalligheid ook tijdens het raceweekend de boventoon voert. Zo kletsnat als tijdens de eerste helft van deze week wordt het gelukkig niet, maar dagelijks blijft er kans op enkele buien. Zowel tijdens de vrije trainingen als tijdens de kwalificatie is het veelal bewolkt en kan het af en toe regenen. Vooral op zaterdag kan het af en toe stevig regenen. De temperatuur stijgt op beide dagen naar een graad of 20 bij een matige wind uit oostelijke richting. Zondag, de dag waarop om 15:00 uur de race begint, zijn er wederom enkele buien mogelijk. Vooral in de ochtend is dit het geval, het lijkt erop dat het in de middag wel af en toe droog kan zijn en wellicht kan er dan tijdelijk van het zonnetje worden genoten. De temperatuur stijgt naar een graad of 21. Toch zullen de teams de regenradar in de gaten moeten houden, want de buien blijven aanwezig in de regio. De bandenstrategie zal komend weekend dus zeer belangrijk zijn. Eén ding lijkt onvermijdelijk en dat is dat de regenbanden, die dit weekend helemaal nieuw zijn, regelmatig gebuikt moeten worden.

Viaplay
x
Max Marko weet het zeker: "Dan had Verstappen nooit gewonnen in Imola"