Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Franco Colapinto

Colapinto reageert komisch op 'afgepakt' extra punt in Austin

Franco Colapinto is dé verrassing van dit Formule 1-seizoen. De Argentijn pakte in Austin voor de tweede keer in vier races punten en had bijna een cruciaal extra punt gepakt voor Williams. Alpine stak hier echter een stokje voor en daar reageert de jongeling op komische wijze op.

Colapinto fans Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Uiteraard gaat het in de Formule 1 voornamelijk over de titelstrijd bij zowel de coureurs als de constructeurs, maar ook aan de achterkant van het veld wordt een hevige strijd uitgevochten. Zo vechten Haas en Visa Cash App RB om de zesde plaats bij de constructeurs en probeert Alpine Williams nog te verschalken in de strijd om P8.

Dat lijken gevechten om des keizersbaard, maar de teams willen natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen. Vooral voor de kleinere teams kunnen de miljoenen van een plekje hoger in de stand een groot verschil maken. Zo ook bij Williams. Afgelopen zomer na de Grand Prix van Nederland werd er afscheid genomen van Logan Sargeant en kreeg Franco Colapinto de kans. De jonge Argentijn maakt voorlopig het verschil en behaalde al twee keer punten, ook in Austin.

Met een goede strategie, starten op hard en eindigen op mediums, kwam Colapinto als tiende over de streep. Een puntje voor hem en zijn team, maar bijna waren dat twee punten geworden. Want Colapinto reed op de mediums de snelste ronde en leek zo een cruciaal punt te gaan pakken in de strijd om P8, maar daar stak concurrent Alpine een stokje voor. Esteban Ocon kwam twee rondes voor het einde binnen en pakte op softs de snelste ronde af van Colapinto.

Na afloop stond de Argentijn ESPN te woord en daar reageerde hij met veel humor en een grote glimlach op het 'verlies' van de snelste ronde: "Vandaag was meer dan positief, maar die snelste ronde op het einde... Die is ons afgepakt door de Fransen (Ocon en Alpine red.), dus helaas niets. Dat is wel erg jammer en hij zou hem eigenlijk terug moeten geven! Waarom maken zij die pitstop? Ze gebruiken meer banden... Denk toch aan de planeet man!"

Ook interessant:

De Grand Prix van de Verenigde Staten werd vooral een race tussen Max Verstappen en Lando Norris. Hoe hebben Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk de GP beleefd? Ze bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x
Spoiler-alert Vader Perez deelt waanzinnige 'spoiler' over F1-toekomst zoon Sergio