Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Daniel Ricciardo

Complimenten aan adres Ricciardo: "De verandering heeft gewerkt"

Zowel Christian Horner als Dr. Helmut Marko zijn erg te spreken over de prestaties van Daniel Ricciardo .Tijdens de Grand Prix van Hongarije stapte hij voor het eerst om te racen in de AlphaTauri en reed hij gelijk zijn teamgenoot voorbij.

Ricciardo Hungary
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Michael Potts

Daniel Ricciardo gaat met een net resultaat naar huis na zijn eerste Grand Prix voor AlphaTauri. De Australiër was tot twee weken geleden derde coureur voor het team van Red Bull, maar na de aanhoudende slechte prestaties van Nyck de Vries werd besloten dat Riccardo zijn stoeltje voor AlphaTauri per direct zou gaan overnemen.

Tot op heden leek dit geen slecht idee. Ricciardo wist tijdens de kwalificatie een sneller rondje neer te zetten dan zijn teamgenoot, Yuki Tsunoda. Met een 13e tijd begon hij aan de Grand Prix van Hongarije, terwijl Yuki vanaf de 17e startpositie moest aanvangen. Tijdens de openingsronde van de race op zondag kwam Ricciardo met een aantal coureurs in contact na een akkefietje, maar hij kon daarna nog wel de race hervatten. Hij finishte ook op de 13e plaats, wat hoger is dan zijn teamgenoot die op de 15e plek eindigde.

"De verandering heeft gewerkt"

De grote mannen bij Red Bull zijn in ieder geval onder de indruk: "Het was een heel zelfverzekerde en volwassen prestatie. Hij verloor drie of vier plaatsen door de botsing na de start. De 13e plaats is prima", zo zei Dr. Helmut Marko over de race van de AlphaTauri-coureur. "Maar het is ook het positieve momentum wat hij naar het team heeft gebracht in combinatie met de stabilisatie van de technische verklaringen en veranderingen. De verandering heeft volledig gewerkt", liet hij aan het Duitse Sky Sport weten.

Red Bull-teambaas Christian Horner heeft niet veel meegekregen van de race van zijn voormalig coureur. "Ik heb niet teveel kans gehad om zijn race te volgen. Ik denk dat hij een incident had in de eerste ronde, waardoor hij buiten zijn positie reed. Hij leek overigens wel zichzelf prima te herstellen."

En niet alleen op de baan vindt Horner Ricciardo een goede aanwinst voor AlphaTauri: "Daarnaast brengt hij veel positieve energie mee naar het team en een duidelijke richting. Ik hoop dat we in de aankomende races een paar stappen vooruit gaan zien voor hen."

Ook interessant:

Verstappen verdient een Red Bull-contract voor het leven

De Formule 1 Grand Prix van Hongarije is nog maar net voorbij en het volgende weekend staat alweer op de planning - en wel op het iconische circuit van Spa-Francorchamps. Reden genoeg voor het podcastpanel van RacingNews365 om weer bij elkaar te komen voor een nieuwe aflevering!

Formule 1 GP Hongarije 2023 RN365 Nieuwsdossier

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak