Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Breaking: FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team

Het hoge woord is eruit: de toetreding van een elfde Formule 1-team is officieel geaccepteerd door de FIA.

Start Hungary 2023
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Na een lange soapserie over het al dan niet toetreden van nieuwe Formule 1-teams is nu eindelijk officieel naar buiten gebracht dat er van de FIA een team mag toetreden tot de koningsklasse van de autosport. De FIA heeft goedkeuring gegeven aan Andretti Formula Racing. Dit betekent dat de andere (drie) teams die zich gemeld hadden, officieel geen groen licht hebben gekregen.

Volgens het persbericht is Andretti het enige team dat 'voldeed aan de strenge criteria'. Het team mag daarom door naar fase 3 van het applicatieproces, waarin commerciële discussies centraal staan. Dit zal worden afgehandeld door de Formule 1-bazen.

Voor nu krijgt Andretti in ieder geval de steun van de FIA en de president van de FIA, Mohammed Ben Sulayem.

"Andretti Formula Racing LLC was de enige entiteit die in alle materiële opzichten voldeed aan de gestelde selectiecriteria. Ik feliciteer Michael Andretti en zijn team met hun grondige inzending. Ik wil ook alle kandidaat-teams bedanken voor hun interesse en deelname", aldus FIA-president Mohammed Ben Sulayem.

Formula 1/FOM liet in een reactie te weten zich nu zelf over het vraagstuk te gaan buigen: "We nemen nota van de conclusies van de FIA met betrekking tot de eerste en tweede fase van hun proces en zullen nu onze eigen beoordeling maken van de toegevoegde waarde van de resterende aanvraag."

Ondanks dat Andretti Formula Racing vandaag een stap dichterbij toetreding in de Formule 1 is gekomen, is het nog altijd niet zeker dat het Amerikaanse team ook daadwerkelijk op de F1-grid zal komen te staan. Daarnaast is het op dit moment ook nog niet duidelijk of men vanaf 2025 of 2026 mag toetreden. Het 'nieuwe' team lijkt er zelf van overtuigd te zijn dat men in 2025 al alles gereed kan hebben.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Ford verwijst geruchten over gloednieuwe Red Bull-motor naar de prullenbak