Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Fernando Alonso

Contractverlenging Alonso was geen ABC'tje: "Daar maakte ik me wel zorgen over"

De contractverlenging van Fernando Alonso bij Aston Martin kwam voor vrijwel iedereen als een verrassing. Ook teambaas Mick Krack geeft eerlijk toe dat hij twijfels had over de toekomst van zijn stercoureur.

Alonso Bahrain test
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

De contractverlenging van Fernando Alonso is één van de meest besproken onderwerpen op de donderdag in Shanghai. Waar de Spanjaard veelvuldig werd genoemd als potentieel toekomstig Red Bull- of Mercedes-coureur, blijft Alonso, toch wel een beetje verrassend, Aston Martin trouw. Ook zijn teambaas, Mike Krack, geeft eerlijk toe twijfels te hebben gehad of Alonso bij het team zou blijven.

Krack vertelt hierover tegenover onder meer RacingNews365: "Fernando is een man van zijn woord. Hetgeen hij naar buiten communiceerde, communiceerde hij ook intern. Hij is altijd eerlijk geweest over het feit dat hij eerst wilde beslissen of hij zelf wel door wilde in de sport. Daarbij gaf hij ook aan, dat wanneer hij door zou gaan, hij als eerste met Aston Martin ging praten en dat is wat er is gebeurd."

"We zijn heel erg blij met de beslissing die hij heeft genomen", vervolgt Krack. "Ik maakte me wel zorgen. Fernando is altijd heel duidelijk geweest dat het vele reizen hem een hoop energie kostte. Zeker als je ziet hoe hij dingen aanpakt. Er bestaat bij hem geen 99%. Fernando geeft altijd 100%. Daarom maakte ik me wel zorgen of hij zou blijven. Maar ik ben erg blij om te zien dat hij zoveel van Formule 1 houdt en dat hij dit nog altijd boven zijn privéleven verkiest."

Vertrouwen in het project

Volgens de teambaas heeft Alonso vooral vertrouwen in de lange termijn. Een belangrijk onderdeel in de onderhandelingen was dan ook de komst van de Honda-motor in 2026. Volgens Krack was dit essentieel in de beslissing om voor een langdurige deal te gaan.

"In januari hadden we hier al gesprekken over. Wij zien vooral zijn geloof in het project, voornamelijk omdat hij voor een langere verbintenis is gegaan. Niet alleen de komst van Honda en de aanwezigheid van Aramco (hoofdsponsor van het team, red), maar ook onze vooruitgang heeft bijgedragen aan deze beslissing."

Aston Martin is de laatste jaren niet alleen op de baan aan het ontwikkelen, ook in de fabriek in Silverstone gebeurt een hoop. Zo is afgelopen jaar het nieuwste deel van de fabriek geopend, iets wat volgens Krack ook heeft geholpen: "We hebben een aantal geweldige infrastructurele projecten lopen, wat ons project nog meer waarde geeft. Onze ambities zijn duidelijk en hij wil daar graag onderdeel van uitmaken, want hij gelooft in hetzelfde als waar wij in geloven."

Ook interessant:

De GP van China staat voor de deur en dat is al even geleden! Wat kunnen de coureurs verwachten en wat mogen we verwachten van Verstappen? Hij is immers geen voorstander van de sprintopzet, zeker in China niet.

Verstappen is dit weekend de grote favoriet voor de winst in Monaco! Als hij de race wint betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Tech Speciale achtervleugel moet Verstappen aan zege helpen in Monaco