Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Controversiële titelwinst Verstappen levert Britse TV-zender prestigieuze prijs op

Afgelopen weekend werd er geracet in Miami, maar het Britse Sky Sports won tegelijkertijd een prijs in haar eigen land voor de manier waarop ze de knotsgekke gebeurtenissen in Abu Dhabi 2021 hebben vastgelegd.

Het nieuwe Formule 1-seizoen is inmiddels in volle gang, maar zo nu en dan worden we nog herinnerd aan die bizarre eindstrijd in Abu Dhabi vorig jaar. In december ging Max Verstappen er met de overwinning en de titel vandoor op het Yas Marina Circuit, nadat wedstrijdleider Michael Masi een aantal controversiële keuzes had gemaakt.

BAFTA award

De manier waarop al die gebeurtenissen werden vastgelegd en becommentarieerd door Sky Sports is niet onopgemerkt gebleven in Groot-Brittannië. De televisiezender won afgelopen weekend namelijk een prestigieuze BAFTA TV award voor het maken van de beste sporttelevisie in 2021. "Dit is de verdienste van ons geweldige Sky F1-team" liet de directeur van Sky weten. "Zij volgen deze geweldige sport de wereld rond. In samenwerking met F1 hebben onze teams geweldige verslaggeving over mogelijk een van de meest dramatische Formule 1-ontknopingen die we ooit hebben meegemaakt. Zowel tijdens de race en het moment dat Verstappen in die laatste ronde voorbij aan Hamilton ging, maar ook in de uren en dagen na de race hebben ze geweldig werk geleverd. Het was een sportevenement dat iedereen wereldwijd bezighield."

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden