Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Coronel geeft Ricciardo loopbaanadvies: "Hij zou zo kunnen instappen"

Nu Daniel Ricciardo definitief het seizoen niet mag afmaken bij Visa Cash App RB rijst de vraag wat de volgende stap wordt voor de Australiër. In de podcast van RacingNews365 wordt dit uitgebreid besproken.

Ricciardo Spa
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Waar ligt de toekomst van Daniel Ricciardo? Nu het tweede leven van de Australiër in de Formule 1 definitief voorbij is, blijft die vraag nog onbeantwoord. Red Bull laat voorlopig vrij weinig los over wat er afgesproken is met Ricciardo, maar vertelde wel al dat er een aanbod op tafel ligt bij de voormalige teamgenoot van Max Verstappen.

Voor komend jaar is er nog maar één stoeltje vrij, die bij Stake F1, wat in 2026 Audi wordt. In de podcast van RacingNews365 wordt besproken of Ricciardo kans maakt om bij Stake F1 herenigt te worden met zijn voormalige teamgenoot bij Renault, Nico Hulkenberg.

"Dat dachten we van Hulkenberg ook," aldus Tom Coronel op de vraag of het Formule 1-boek definitief gesloten is voor Ricciardo. "Het is wel een supersub. Hij heeft zoveel Grands Prix gereden, hij zou zo kunnen instappen zonder dat het hem echt pijn gaat doen. Maar ik denk ook dat je het andersom moet zien. Zou hij het nog wel willen? Want ergens weet en beseft hij ook wel van 'jongens, het is geweest, het is gedaan'."

Kans bij Audi?

Bij Stake F1 lijkt Ricciardo niet in aanmerking te komen. De geruchten zijn vrij hardnekkig dat Valtteri Bottas bij het team blijft en dus de teamgenoot wordt van Nico Hulkenberg. Toch zou F1-kenner Ruud Dimmers het wel weten als hij het voor het zeggen had bij Stake F1/Audi: "Als je kunt kiezen tussen Bottas en Ricciardo, dan kies ik voor Ricciardo. Ik ga niet zeggen dat hij veel sneller is, maar hij heeft wel een schat aan ervaring bij verschillende topteams. Dat is iets wat waardevol kan zijn."

Maar die heeft Bottas toch ook uit zijn tijd bij Mercedes? Volgens Dimmers is die situatie anders: "Ja, alleen Mercedes. En daar mocht hij nooit iets. Hij moest altijd maar opzij gaan."

Coronel is niet zo'n fan van het idee om Ricciardo bij Stake F1/Audi te stallen: "Bottas zit daar natuurlijk al. Dus dan is het toch wel weer een heel ander verhaal. Je werkt al samen met Bottas en Ricciardo is toch weer iets nieuws. En Ricciardo is niet hot of nieuw. Dat is hij niet." Coronel heeft wel een ander loopbaanadvies voor de Australiër: "Het is klaar. Dit is een goede man voor achter de microfoon. Dit is een goedlachse charmeur die er gewoon altijd positiviteit uit weet te halen. Dat is de bom, echt!"

Bekijk hieronder de volledige podcast met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk!

Ook interessant:

De titelstrijd in de Formule 1 nadert de ontknoping. Max Verstappen moet in de laatste zes races een voorsprong van 52 punten verdedigen op Lando Norris, die steeds dichter naar de wereldkampioen toe kruipt. Maar Verstappen lijkt niet echt te kunnen rekenen op steun van Sergio Perez, toch?! Joris Mosterdijk, Ruud Dimmers en Tom Coronel bespreken het in een gloednieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Praat mee!

Viaplay
x