Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Coronel is helemaal klaar met Perez: "Je moet gewoon je plek afstaan!"

Voor Sergio Perez was het weekend in Monaco er een om héél snel te vergeten. De Mexicaan loopt eind dit jaar uit zijn contract bij Red Bull en als het aan Tom Coronel ligt, is dat maar beter ook.

Perez crash Monaco
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Sinds de Grand Prix van Miami lijkt Sergio Perez het helemaal kwijt. De teamgenoot van Max Verstappen gaat, net als vorig jaar, sinds de eerste race in de Verenigde Staten meer achteruit dan vooruit, waardoor ook de druk op zijn positie binnen het team van Red Bull toeneemt. Tel daar de huidige rijdersmarkt bij op en Perez heeft een flinke uitdaging om ook volgend jaar in de Red Bull te zitten.

In de nieuwste podcast van RacingNews365 wordt de huidige status van de rijdersmarkt onder de loep genomen. Want niet alleen bij Red Bull is er nog altijd een stoeltje vacant. Ook Williams, Stake F1/Audi en Mercedes hebben nog een plek beschikbaar voor komend jaar. Bij Haas, Alpine en RB zijn zelfs beide stoeltjes nog beschikbaar, al lijkt die laatste voor de meeste coureurs niet kansrijk, gezien de status als het juniorteam van Red Bull.

Volgens coureur en analist Tom Coronel is dit hét moment om de oudere garde vaarwel te zeggen. "Als we maar nieuwe aanwas hebben. Gasten zoals een Kevin Magnussen, die steeds maar worden bijgetekend. Je hebt je kans gehad. Nieuwe aanwas, dat is belangrijk."

Rol van Horner

Tijd voor de heren om hun licht te laten schijnen op de rijdersmarkt. Te beginnen bij Red Bull. Wie wordt de teamgenoot van Verstappen? "Je kunt toch niet doorgaan met Perez?", zo vraagt F1-kenner Ruud Dimmers zich af. "Het is iedere keer hetzelfde." Volgens Coronel is de reden dat Perez ook volgend jaar waarschijnlijk bij Red Bull blijft heel simpel. "Het probleem is, Horner wil heel graag Perez houden, dat is mijn gevoel."

"Hij heeft een extra pet op, dat kan niet anders. Anders was dat al lang veranderd. Ik zou ook tegen Perez zeggen, dankjewel voor je diensten. Je bent heel goed, maar het is genoeg geweest. Klaar, je moet gewoon je plek afstaan", zo verklaart Coronel.

Dan de andere teams, te beginnen bij het geplaagde Alpine. Nu Esteban Ocon zijn kansen lijkt te hebben verspeeld, komt er volgens Coronel een rookie bij het Franse team. "Vorig jaar ging al het gerucht van Victor Martins, dus dan zeg ik Martins." Haas en Williams dan, wie komen daar te rijden? "Oliver Bearman en... ja, ik zeg Valtteri Bottas. Bij Williams Ocon en Alexander Albon."

Dan hebben we nog, twee grote Duitse merken, Audi en Mercedes, over. Volgens Tom Coronel is daar de beslissing al gevallen. "Dat worden Carlos Sainz en Nico Hulkenberg natuurlijk. Voor Mercedes dan Andrea Kimi Antonelli en George Russell."

Bekijk hieronder de volledige podcast!

Ook interessant:

Wat scheelt eraan bij Red Bull? Moeten fans zich zorgen gaan maken na de Grand Prix van Monaco? Moet Max Verstappen zich wellicht zorgen gaan maken? Joris Mosterdijk, Tom Coronel en Ruud Dimmers vellen hun oordeel in een kakelverse podcast van RacingNews365!

Bekijk de podcast liever op Youtube? Dat kan hier natuurlijk ook!

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training