Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coronel raadt Ferrari aan in te grijpen: "Had ik twee races geleden al gedaan"

Ferrari maakt jacht op Max Verstappen en Red Bull, maar de vraag rijst of Ferrari dat wel op de meest efficiënte manier doet. Is het niet verstandiger om middels teamorders op één (stijgerend) paard te wedden? Ja, zo oordeelt men in de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365, om daar direct een joekel van een kanttekening bij te plaatsen.

Zagen we aan het begin van het seizoen Max Verstappen regelmatig met Charles Leclerc vechten, tegenwoordig zien we steeds vaker hoe Carlos Sainz het zijn Ferrari-teamgenoot lastig maakt. Het leidt de aandacht af van de jacht op Verstappen en kost de Monegask ook punten. Moet Ferrari middels teamorders niet gewoon ingrijpen? Exact die vraag krijgt het panel van de nieuwe Formule 1-podcast van RacingNews365 voorgelegd. Kijken ze naar de tussenstand van het WK, zien ze dat Leclerc er beter voor staat: "Ik zou het direct doen! Wat zeg ik, ik had het twee races geleden al gedaan", roept Tom Coronel. "Welke kans maakt Carlos Sainz nog op de wereldtitel?", zo oppert F1-kenner Ruud Dimmers aanvullend. "Verstappen heeft 208 punten, Sainz staat op 133", zo verduidelijkt hij. Hij vindt Coronel aan zijn kant, maar de autocoureur weet ook een kanttekening bij de kwestie te plaatsen. "Het is niet zo heel makkelijk. Sainz mag ook voor eigen kansen gaan en zal daar misschien zelfs iets over in zijn contract hebben staan. Anders had Ferrari die optie allang besproken. Allang!"

Sainz als teamplayer?

Maar Sainz kan zich toch ook uit zichzelf een teamplayer tonen? "Dat is veel gevraagd voor een autocoureur, hoor! En daardoor zie je dat die strijd gaande is en dat is misschien inderdaad een beetje too much . Maar Ferrari wil misschien vanuit zichzelf een stukje sportiviteit uitdragen door te zeggen 'nee, gelijke kansen voor onze coureurs'." Vervolgens daagt Coronel zijn tafelgenoten uit om aan te geven waar Sainz Leclerc meer had kunnen helpen dan hij deed. "Op Silverstone", aldus Dimmers. "Ja, maar meer ook niet", pareert Coronel, die meent dat het 'probleem' zich door het niveauverschil vanzelf wel oplost: "Sainz is ook maar een soort Perez, hij kán Leclerc ook niet echt helpen." Dimmers blijft bij zijn standpunt: "Binotto moet Sainz duidelijk maken dat het never nooit niet meer gaat lukken dit seizoen en dat als het wonder van Ferrari geschiedt, dat wonder 'Leclerc' heet." "Eens", reageert Coronel opnieuw, om daarna opnieuw de advocaat van de coureur te spelen: "Om in dienst te rijden van iemand anders, is zo'n rotgevoel. Dat doet zo'n pijn!" Coronel concludeert echter: "Zo lang Ferrari het niet doet, is het in 'ons' voordeel." Luister de volledige podcast hieronder.

Viaplay
x
Analyse GP Spanje sleutelmoment in Formule 1-kampioenschap