Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Tom Coronel

Coronel voorspelt nieuwe strijd Verstappen en Norris in Mexico

Na de Grand Prix van de Verenigde Staten is het Formule 1-circus gelijk doorgereisd naar Mexico. Wat kan Max Verstappen daar laten zien, nadat hij in Austin vijf punten uitliep op zijn grootste titelconcurrent Lando Norris? Tom Coronel ziet goede kansen voor de Nederlander.

Verstappen Austin
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

De race op het Circuit of the Americas moest het weekend van de ommekeer worden voor Max Verstappen en Red Bull Racing en dat werd het ook wel. Verstappen won redelijk dominant de sprintrace en pakte in de Grand Prix P3, om zodoende vijf punten uit te lopen op Lando Norris in de strijd om de wereldtitel. Het verschil tussen de twee is momenteel 57 punten, met nog vijf raceweekenden te gaan.

Allereerst is daar de race in Mexico. Hoe kijkt Tom Coronel naar het aankomende raceweekend? "Ik heb er een heel goed gevoel over, maar dat heeft alles te maken met het feit dat het in Austin super goed is gegaan in alle trainingen. Daar zag je gewoon dat hij er altijd bij zat en dat hebben we de races daarvoor niet gehad. Natuurlijk moeten ze de sweet spot nog weten te raken en moeten ze de auto nog wat verfijnder afstellen, zodat die ook wat beter in de lange races is."

"In de sprintrace was hij natuurlijk wel sterk, maar dat heeft te maken met het gewicht van de auto en schijnbaar een verandering aan de setup. Daardoor ging je rechtsaf, waar je linksaf had moeten gaan. Maar ik zie wel potentie. Hij zit weer om podiums te knokken in plaats van dat hij er achteraan bungelt. De McLarens waren oppermachtig, maar dat zie ik nu niet direct terug. Ik zie dat Ferrari ook een grote stap heeft gezet."

Coronel vervolgt: "Maar het verschil tussen een McLaren en Max, want daar moeten we uiteindelijk naar gaan kijken voor het kampioenschap, is dat hij het gevecht kan aangaan. Dat maakt het heel erg interessant. Ik denk dat Max een serieus goede kans maakt in Mexico."

Wat is dan het podium van Coronel voor de Grand Prix van Mexico? "Ik zie de Ferrari's weer heel erg sterk zijn. Dan vechten Max en Lando gewoon weer voor P3. Ik zeg dat Charles Leclerc de race wint, Max wordt tweede en Norris pakt P3. Maar het mooie hieraan is, is dat Norris aan twee kanten aan het vechten is. Hij is met Max aan het vechten om naar voren te stormen, maar hij moet tegelijkertijd goed achterom kijken, want Leclerc komt er ook aan. Kijk maar eens naar het puntenverschil tussen die twee!" Het gat tussen Norris en Leclerc is namelijk slechts 22 punten.

"En zou zomaar eens kunnen zijn dat er aan het einde van het jaar een Ferrari naar P2 gaat. Twee vechten om een been en de derde gaat ermee heen. Dit zou nog weleens heel erg tricky kunnen zijn voor McLaren", zo sluit Coronel af.

Bekijk hieronder de hele video met Tom Coronel!

Dit weekend wordt de GP van Mexico verreden. Als Max Verstappen of een andere favoriet dit weekend wint in Mexico, betaalt Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Max Jordan ziet rol Verstappen in vernietigende voorspelling over Norris