Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coronel weet het zeker: "Verstappen pakt een gridstraf op Monza"

Tom Coronel denkt dat Max Verstappen aankomend weekend achteraan het Formule 1-veld zal starten. Monza is volgens hem de ideale plek om een gridstraf te incasseren.

SI202209040270 hires jpeg 24bit rgb
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Getty Images / Red Bull Content Pool

Met een riante voorsprong van 109 punten reist Max Verstappen aankomend weekend af naar Italië, waar in Monza de Grand Prix op het programma staat. Op 'The Temple of Speed' zal de Nederlander maar al te graag voor het oog van alle Ferrari-fans de overwinning willen pakken.

In de RacingNews365 Formule 1-podcast doen Tom Coronel en Ruud Dimmers hun voorspellingen. De autocoureur denkt dat er een Mercedes aan het langste eind zal trekken. Dimmers reageert verbaasd: "De motor is nou niet echt het grootste wapen van Mercedes toch?"

Dat weet ook Coronel, die wijst naar een ander wapen van de Silver Arrows. "Hun wapen is de bandenslijtage. Dat heeft Mercedes serieus goed onder controle. Dat zag je tijdens de Grand Prix van Nederland ook toen Lewis Hamilton en George Russell op de witte, harde banden reden. En Zandvoort is wat dat betreft normaal wel echt een banden vretend circuit! Dat is de enige reden!"

Gridstraf Verstappen

Maar Dimmers weet wel beter en vermoedt dat Coronel een andere reden heeft om Verstappen in zijn voorspelling niet aan te wijzen als winnaar. Dimmers voorspelt iets anders: Verstappen wint, Leclerc tweede en Hamilton derde. "Ik zou normaal ook voor de top drie van Ruud hebben gekozen, iets in die richting. Ik heb echter een onderbuikgevoel", blijft Coronel cryptisch.

"Tom hint er naar dat hij vernomen heeft dat Max een gridstraf incasseert", verklapt Dimmers vervolgens.

Coronel kan er vervolgens niet omheen en legt uit waarom hij van een straf voor Max uitgaat. "In Monza is het low downforce, het minste wat er is op de hele Formule 1-kalender. Hoge snelheden, moeilijk om in te halen, maar met de bandenstrategie en de Red Bull-bolide moet het lukken om toch nog P2 te bereiken."

"Dat is waarom mijn gevoel zegt dat Verstappen daar een gridstraf gaat pakken. Je moet namelijk een plek kiezen. Dat doe je niet in Singapore en ook niet op Suzuka", aldus de autocoureur.

Dimmers heeft er zo zijn vraagtekens bij. "Als je wint in Monza en als je daarna nog niet hoeft te wisselen in Singapore en Japan, dan heb je de titel binnen. Dan wissel je daarna toch gewoon?"

"Maar dan ga je risico nemen. Hij staat zo ver voor!", reageert Coronel.

Hoe dan ook, beide scenario's kunnen spektakel opleveren, maar Tom's scenario misschien wat meer dan de ander. Dimmers heeft er in ieder geval zin in. "Ik kijk er naar uit. Het zou leuk zijn als Verstappen een gridstraf heeft, want dan kunnen we inhaalacties zien, maar toch hoor ik ook graag het Wilhelmus. Dan kan Verstappen afrekenen met het spook van Monza, want Max heeft daar nog nooit een lekker resultaat geboekt."

Luister hieronder naar de gehele Formule 1-podcast, of bekijk deze met beeld op YouTube.

Ook interessant:

Magistrale Verstappen zorgt voor volksfeest in de duinen

Max Verstappen won voor de tweede keer op rij de Grand Prix van Nederland en dat werd natuurlijk uitbundig gevierd door de aanwezige fans. Zandvoort kleurde wederom oranje na een spannende race op het circuit in de duinen. Daarnaast gebeurde er ook genoeg naast het circuit: genoeg om over na te praten met Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk in een gloednieuwe aflevering van de RacingNews365 F1-podcast!

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Nederland 2022 RN365 Nieuwsdossier

75 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken