Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard begrijpt Verstappen in negeren teamorders: "Dan weet je waar je staat"

David Coulthard weet niet precies waarom Max Verstappen afgelopen F1-seizoen teamorders negeerde, maar hij kan het wel enigszins begrijpen als de Nederlander al eerder in het seizoen duidelijk maakte dat dit zo zou gebeuren.

Het leek een groot moment van frictie te worden binnen Red Bull in Brazilië. Max Verstappen weigerde teamgenoot Sergio Perez voor te laten gaan, ondanks teamorders. Na afloop van de race werd het incident al snel opgelost door Red Bull en volgens beide coureurs is er niks meer aan de hand. In de wandelgangen werd er gezegd dat een doelbewuste crash van Perez tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco de oorzaak was. Dit zullen we echter nooit zeker weten en de coureurs ontkennen het incident of willen er niet over praten. Zat Verstappen fout door teamorders te negeren? David Coulthard weet het zo net niet. In de Fastlane Podcast analyseert de voormalige Red Bull F1-coureur de situatie. "Ik denk dat het een duidelijk antwoord was. Het was overduidelijk dat er gesprekken zijn gevoerd eerder in het jaar, waar Max duidelijk heeft gemaakt waar hij staat in deze situatie." "De details weet ik niet, dus ik probeer het een beetje in te vullen, maar ik respecteer consistent handelen. Of dat nou consistent iemand boos maken is, of iets anders", lacht Coulthard. "Dan weet je in ieder geval waar je staat."

Finishpositie Perez echt zo belangrijk?

De finishpositie voor Perez was op dat moment in het Formule 1-seizoen erg belangrijk voor de Mexicaan, die op dat moment volop in de strijd zat om de tweede plaats in het kampioenschap. Uiteindelijk won Ferrari-rijder Charles Leclerc de tweestrijd. Coulthard vraagt zich af of het echt heel veel uitmaakt wie waar finisht achter Verstappen. "Punten zijn belangrijk, vooral voor het kampioenschap waarin Checo voor de tweede plaats wilde gaan. Maar verandert het fundamenteel iets, los van de geschiedenisboeken? Nee! Is alles nu kapot en loopt het nu helemaal uit de hand? Nee, want men heeft maar een kort geheugen in deze sport." "Max heeft duidelijk zijn mening hierover en er zit een verhaal achter. Als we daar ooit achter komen, dan kunnen we het misschien oké vinden. Sommigen zullen het misschien niet begrijpen, maar anderen weer wel."

Perez verslagen door Verstappen

Coulthard stipt aan dat Perez hoe dan ook is verslagen door zijn teamgenoot. "En dat in dezelfde auto die Max heeft. Hij was bijna klaar met de Formule 1, tot aan het moment dat Red Bull hem nog een kans gaf. Hij heeft het heel goed gedaan, daar is geen twijfel over mogelijk. Denk aan Abu Dhabi vorig jaar, waar hij verdedigde tegen Lewis Hamilton." "Hij deed wat hij moest doen. Ik snap dat mensen de situaties van beide jaren willen vergelijken, maar ik verwacht niet dat het voor onrust zorgt binnen het team. Dit hebben ze besproken toen ze vertrokken uit Brazilië", aldus de Red Bull-coureur.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden