Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard: "Dat is Verstappens grote kracht in vergelijking met Leclerc"

David Coulthard blikt terug op de Grand Prix van Frankrijk en ziet een groot verschil tussen Charles Leclerc en Max Verstappen. De voormalig F1-coureur denkt dat de kansen op de titel voor Leclerc echter nog niet zijn verspeeld.

De wereldtitel lijkt door de crash van Charles Leclerc steeds meer de kant van Max Verstappen op te vallen. Voormalig F1-coureur David Coulthard blikt terug op het moment en ziet een groot verschil tussen de twee kampioenschapskandidaten in het voordeel van Nederlander. "Ze zijn even oud, maar Verstappen heeft al een titel op zak en dat geeft hem mentaal meer vrijheid", vertelt Coulthard aan het Italiaanse La Gazzetta dello Sport. "Hij was hiervoor ook niet foutenvrij, herinneren we ons Monaco nog? Nu maakt hij nog maar weinig fouten en dat is zijn grootste kracht." Coulthard hoopte na de uitvalbeurt van Leclerc in Frankrijk voor de Monegask stiekem dat Ferrari opnieuw betrouwbaarheidsproblemen had, aangezien zo'n persoonlijke fout aardig kan inhakken op een coureur. "Toen ik Leclerc in de muur zag, hoopte ik dat het ging om een mechanisch probleem, dat hij echt een probleem had met het gaspedaal. Dit omdat een dergelijke rijdersfout flink wat druk op je zet en dat overkwam Leclerc al na Imola."

"Ferrari heeft een geweldig wapen"

Terugkijkend op zijn eigen carrière in de hoofdklasse van de autosport kan Coulthard zich voorstellen hoe de Monegask zich nu voelt. "Ik was zelf niet zo snel als Leclerc, maar mij zijn deze momenten ook overkomen. Tijdens de GP van Australië in 1995 en daarna aan de leiding tijdens de race op de Nurburgring in 1999. Dat zijn frustrerende fouten." Met nog 10 races te gaan staat Leclerc na het debacle op Paul Ricard 63 punten achter kampioenschapsleider Max Verstappen, maar Coulthard gelooft er sterk in dat de Monegask met Ferrari een comeback kan maken. "Ik ben er zeker van dat Leclerc al snel 100% gemotiveerd is om dat moment (de crash, red.) weg te werken. Leclerc en Ferrari hebben een geweldig wapen in de strijd om het kampioenschap en dat is hun snelheid." "Wanneer de wagen op zijn best is, laat ook Sainz dat zien. Charles beschikt dan nog over meer constantheid dan Sainz. Het is daarom nog niet voorbij, want in het begin van het seizoen keek ook Verstappen tegen een grote achterstand aan en hij kwam er ook van terug; ook Max kan nog punten verliezen."

Viaplay
Pos. Coureur Punten
Pos. Team Punten
Volledige stand
x
Streep erdoor Marko gooit verrassend deur dicht voor deze potentiële teamgenoot Verstappen