Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Lewis Hamilton

Coulthard denkt dat verdriet Hamilton wel meevalt: "De shock was groter voor Wolff"

Lewis Hamilton lijkt door de aanhoudende radiostilte enorm te zitten met het verliezen van de Formule 1-wereldtitel in 2021. Volgens David Coulthard valt dat echter wel mee.

Hamilton Verstappen Abu Dhabi
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

David Coulthard gaat er vanuit dat Lewis Hamilton gewoon op de grid verschijnt in 2022. Al sinds het verliezen van de Grand Prix van Abu Dhabi, en dus de wereldtitel, is er vrijwel niets meer vernomen van Hamilton. De radiostilte betekent echter niet dat hij zal stoppen, want volgens Coulthard valt de 'shock' enorm mee.

"Ik denk niet dat Abu Dhabi ook maar iets verandert", zegt de voormalig Red Bull-rijder in gesprek met The Telegraph. "Natuurlijk had hij willen winnen. Ik denk dat hij heel emotioneel was, zoals iedereen zou zijn in die omstandigheden. Ik denk dat in de realiteit de shock veel minder groot was voor hem dan dat het is geweest voor Toto (Wolff, red.), de rest van het team en de fans."

Coulthard kan zich naar eigen zeggen niet meten aan de snelheid of het succes van Hamilton, maar op 'emotioneel niveau' kan hij zich wel inleven in de Mercedes-coureur. "De euforie door succes gaat snel voorbij, maar de teleurstelling bij verlies gaat ook snel voorbij."

"Hamilton zal verveeld raken van alle opmerkingen"

Er heerst verdeeldheid in de Formule 1-wereld over de uitslag van de Grand Prix van Abu Dhabi. Sommige fans vinden dat het kampioenschap is 'gestolen' van Hamilton. Coulthard denkt niet dat de zevenvoudig wereldkampioen zit te wachten op dergelijke opmerkingen van zijn achterban.

"Ik denk dat hij verveeld zal raken van iedereen die zegt: 'Je bent bestolen, Lewis!' of 'Jij bent de kampioen voor ons, Lewis!'. Hij zal dit soort gesprekken zelfs proberen te voorkomen."

Als Hamilton 'gewoon' doorgaat met racen, dan verschijnt hij komend seizoen op de grid met kersvers teamgenoot George Russell. Coulthard verwacht interne concurrentie. "Ik denk dat George Lewis regelmatig zal evenaren", is zijn voorspelling. "Maar aan de andere kant moet George nog even opstarten. Hij is nog een puppy en puppy's plassen af en toe nog op het tapijt."

Ook interessant:

Dit zijn de meest bijzondere teamnamen ooit in de Formule 1

De meeste teamnamen in de F1 zijn vernoemd naar haar oprichters, maar een aantal namen hebben een wel heel bijzondere oorsprong. Benieuwd? Check dan de video hieronder.

11 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez