Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
David Coulthard

Coulthard geeft Sainz duidelijk toekomstadvies: "Ik zou 100% die kans pakken"

Waar rijdt Carlos Sainz in 2025? Dat is al een tijdje de grote vraag. Voormalig Formule 1-coureur David Coulthard zou het wel weten als hij in de positie van Sainz stond.

Sainz Imola
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Carlos Sainz moest voor het begin van het seizoen al een bittere pil slikken. De Spanjaard kreeg van Ferrari te horen dat hij op zoek moest naar een nieuwe werkgever, omdat Lewis Hamilton in 2025 naar de Scuderia overstapt. Op het moment van schrijven is het echter nog niet duidelijk waar Sainz gaat rijden, mede omdat de situatie van dag tot dag verandert op de rijdersmarkt. 

Vooral Audi, Williams en Alpine waren geïnteresseerd in de diensten van Sainz, maar tijdens het Grand Prix-weekend in Groot-Brittannië zette Mercedes ineens de deur weer op een kier. Sainz heeft altijd aangegeven dat hij een project voor de lange termijn zoekt, ook met het oog op de reglementswijzigingen in 2026, maar David Coulthard zou voor een andere benadering kiezen.

"In de moderne Formule 1, zeker met zijn talent en leeftijd, zou ik altijd voor performance kiezen", vertelt Coulthard in de podcast Beyond the Grid. "Ik zou voor de auto kiezen waarvan ik zeker weet dat hij snel gaat zijn. Je moet niet aan 2026 denken, want niemand weet wat er gaat gebeuren. Natuurlijk zijn er geruchten dat Mercedes er goed voor staat en dat Red Bull een probleem heeft, maar niemand weet het tot de auto's op het circuit te bewonderen zijn. Als de teams het echt zouden weten, brengen ze allemaal dezelfde auto. De reglementen zijn voor iedereen hetzelfde."

Dus als Mercedes Sainz een eenjarige deal voorschotelt, zou Coulthard tekenen? "Ik zou 100% die kans pakken als ik een eenjarig contract krijg bij een team dat races wint. Ze willen je namelijk houden als je voor ze kiest én levert. Je kan wel zeggen dat Carlos het al goed deed, races won en dat Ferrari hem toch niet wilde houden, maar het probleem was dat een zevenvoudig wereldkampioen naar Ferrari wilde overstappen. Dat is qua marketing een té goed verhaal. Ferrari doet alleen aan marketing in de autosport. Je ziet nooit een advertentie op tv of in een magazine."

De voormalig Red Bull-coureur maakt tot slot een vergelijking met Valtteri Bottas. "Carlos moet echt voor performance kiezen. Kijk naar Valtteri, hij won races en werd niet vernederd naast Lewis. Daarna ging Bottas naar Sauber en rijdt hij anoniem in de rondte. Valtteri is niet vergeten hoe hij moet racen, maar de auto stelt je niet in staat om je te laten zien."

We zijn genomineerd voor Website van het Jaar! Kunnen we op jouw steun rekenen om te winnen? Alvast hartelijk dank voor je stem!

Stem op RacingNews365

Praat mee!

Viaplay
x
Mega salaris! 'Newey strijkt enorm salaris op bij nieuwe werkgever'