Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coulthard kritisch op Verstappen: "Dat is erg ongebruikelijk voor Max"

Het gaat de laatste races niet van een leien dakje bij Max Verstappen en Red Bull Racing. Toch houdt David Coulthard nog altijd vertrouwen in de Oostenrijkse renstal, al zag hij ook een Verstappen in Italië die hij lange tijd niet had gezien.

Verstappen Zandvoort
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Daar waar menigeen de rijderstitel na een aantal races in 2024 al had vergeven aan Max Verstappen, is dat nu lang niet meer zo zeker. Het verschil tussen Verstappen en Lando Norris was tijdens de zomerstop nog 78 punten, maar inmiddels is de marge al geslonken tot 62 punten. En gezien de huidige vorm van zowel McLaren als Red Bull lijkt het uit te draaien om een spannende tweestrijd tussen de twee kemphanen.

Ook David Coulthard ziet dat de vorm bij Red Bull niet goed is. "Ze zijn zeker niet meer zo competitief als eerder in het seizoen. De stopwatch liegt niet. Ze zijn achterop geraakt, omdat de verbeteringen aan de auto niet hebben gewerkt", vertelt Coulthard bij Channel 4. "Maar we hebben het nog steeds over een team dat dit seizoen zeven races heeft gewonnen, meer dan twee keer zoveel als elk ander raceteam."

De Schot vervolgt: "Wat er daarna gebeurt in het kampioenschap ligt in handen van dezelfde engineers die deze winnende auto hebben gebouwd. Ze moeten er alleen in slagen om het potentieel dat nu sluimert, weer tot leven te wekken."

Daarbij kijkt Coulthard ook naar de rol van Max Verstappen in het geheel, zeker tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Italië. "Hij kreeg het niet goed voor elkaar in het laatste deel van de kwalificatie, wat erg ongebruikelijk is voor hem. Fouten in beide snelle ronden? Een tijd op gelijke hoogte met Sergio Perez?"

"En we weten dat hij pittig is en dat hij veel passie heeft. Als je wint, houdt iedereen van je. Maar als het niet goed gaat, komt die rauwe passie weer naar boven."

Ook interessant:

Kan Red Bull terugslaan in Azerbeidzjan na een dramatische GP van Italië? En wat kunnen McLaren en Ferrari laten zien, die er toch duidelijk beter voor lijken te staan? Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk bespreken het in een nieuwe RacingNews365 Formule 1-podcast!

Bekijk je de podcast liever als video? Dat kan hier!

Scoort Feyenoord donderdag 19 september tegen Bayer Leverkusen? Dan keert Unibet maar liefst 50 keer jouw inzet uit.

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+.

Win 50 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
F1 Werking McLaren-achtervleugel onthuld