Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coulthard: "Senna had een aanwezigheid zoals geen enkele andere coureur"

David Coulthard werkte in de beginfase van zijn carrière als Formule 1-coureur al met Ayrton Senna, Alain Prost en Nigel Mansell. Daarover doet de Schot doet een bijzonder boekje open.

In een nieuwste editie van Beyond the Grid , de officiële Formule 1-podcast, is Coulthard te gast om te vertellen over zijn loopbaan. In 1994 maakte hij zijn racedebuut bij Williams, nota bene als vervanger van de op het circuit van Imola overleden Senna.

"Ik zag het ongeluk op tv, vanaf het circuit waar ik dat weekend zelf in de Formule 3000 racete", aldus de Schot. "Een journalist vroeg me later of ik al had nagedacht over Senna's vervangen, aangezien ik toen testcoureur was bij Williams." In de podcast beschrijft de dertienvoudig Grand Prix-winnaar ook hoe het was om met de drievoudig wereldkampioen uit Brazilië samen te werken: "Ik was zeer onder de indruk toen ik hem ontmoette, dat ik een auto met hem mocht delen en dat we samen testten. In nabesprekingen vroeg hij mij wat ik van de auto vond - dat heb ik anders met Alain Prost en Nigel Mansell meegemaakt bij Williams. Ayrton was Ayrton. Ik herinner me van hem nog goed hoe we met elkaar spraken." Coulthard vervolgt: "Hij was meer dan een coureur. Iedereen die beelden van hem gezien heeft, waarop hij iets beschrijft, weet dat. Er zijn zoveel geweldige coureurs, maar Senna's had een bijzondere aanwezigheid. Zelfs als je hem niet een kamer zag binnenkomen, wist je dat hij er was. Hij had iets speciaals dat verder ging dan alleen goed kunnen rijden. Hij wist mensen op een bepaalde manier samen te brengen en te verbinden."

Viaplay
x
Max Palmer: "Verstappen kon kampioenschap beslissen, maar zette zichzelf buitenspel"