Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Coureurs kritisch op Pirelli: "Belachelijk dat we bij een beetje regen niet kunnen rijden"

Aanstaande zaterdag worden tijdens de Grand Prix van Japan extreme weersomstandigheden verwacht door tyfoon Hagibis. Volgens sommige coureurs zou het mogelijk zijn om in die omstandigheden te rijden, als ze betere regenbanden tot hun beschikking hadden.

Veteraan op de Formule 1-grid Kimi Raikkonen heeft in zijn carrière al talloze regenraces meegemaakt. Hij merkt op dat vroeger makkelijker kon worden geracet op zeer natte banen dan nu, doordat de huidige regenbanden van Pirelli dat niet toelaten. "We weten helaas hoeveel we worden belemmerd door de huidige banden. We hebben niet veel regen nodig om aquaplaning te krijgen. Dan heb je geen controle over de auto", vertelt de Alfa Romeo-coureur aan Racefans.net . In de beginjaren van zijn F1-carrière had Raikkonen naar eigen zeggen nooit problemen als het heel erg hard regende. "Nu zijn de banden niet op zijn best als er veel stilstaand water op de baan ligt, dat is jammer. Soms is het belachelijk als we bij een beetje regen niet kunnen rijden, maar het is wat het is." Tijdens de persconferentie op donderdag uitte ook Nico Hulkenberg kritiek op de regenbanden van Pirelli van dit seizoen. "We hebben de afgelopen jaren kunnen zien dat we niet veel regen nodig hebben om de omstandigheden onveilig te maken, zeker als er ook veel wind staat. Het wordt denk ik erg lastig. We moeten eerst afwachten wat voor buien er vallen en hoe slecht de condities zullen zijn." Ook al is er kritiek op de regenbanden, er zit voor de coureurs er niets anders op dan de situatie te accepteren en hopen dat de wedstrijdleiding de juiste beslissingen neemt over het wel of niet rijden. "Ik heb volledige vertrouwen in Michael Masi en zijn team, en dat we enkel met veilige omstandigheden zullen gaan rijden", zegt Carlos Sainz tijdens de persconferentie. Charles Leclerc sluit zich daarbij aan. "De wedstrijdleiding vraagt altijd aan ons wat wij vinden van de condities op de baan. We zullen zien hoe ze de omstandigheden dit weekend aanpakken."

Kan Max Verstappen schitteren tijdens de Japanse Grand Prix? Dit en meer in de RacingNews365-podcast met Tim en Tom Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel.

Viaplay
x
Data Verstappen worstelt ook in droge omstandigheden