Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Coulthard omcirkelt St. Juttemis in agenda: "Dan pas biedt Verstappen zijn excuses aan"

Lando Norris liet weten graag af te wachten of Max Verstappen met een verontschuldiging zal komen om te beoordelen of de vriendschap de onderlinge clash overleeft. Volgens David Coulthard kan Norris lang wachten.

Verstappen Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Lando Norris was steeds als het over de schuldvraag ging erg stellig. Max Verstappen en niemand anders dan Max Verstappen was schuldig aan hun samenkomen in de Grand Prix van Oostenrijk. Het is een moeilijk eerste hoofdstuk in hun vriendschap, als die tenminste standhoudt. Norris immers gaf te verstaan dat het aan de houding van Verstappen ligt of de vriendschap zal overleven. Als hij schuld zou bekennen, dan zou hij enig respect voor Verstappen behouden.

Maar gaat Verstappen dat doen? Gaat hij zijn excuses aanbieden? David Coulthard denkt het antwoord daar wel op te weten: "Only when hell is freezing over." Met andere woorden, nooit, met Sint Juttemis.

"Max zal altijd blijven roepen 'dit is hard racen'. Dit is de eerste keer dat Lando weekend na weekend te maken krijgt met wiel-aan-wiel gevechten. We weten nog hoe het ging toen Verstappen de strijd aanging met Lewis Hamilton. Max is nu eenmaal één van de hardste racers. Om hem te verslaan, moet je zijn gelijke worden."

Coulthard lijkt (in ieder geval deels) op de hand van Verstappen te zijn, zeker als hij het daadwerkelijke incident in herinnering roept: "Natuurlijk laat hij Norris de uiteinden van de baan zien en als er een muur had gestaan, waren ze er allebei in gevlogen, maar ik snap ook helemaal dat Max roept dat Lando nog wat verder de kersbtones op had kunnen sturen."

"Maar uiteindelijk hebben de stewards er met meer middelen naar gekeken, waarna ze Max de straf hebben gegeven, al maakte dat geen verschil voor zijn finishpositie."

Ook interessant:

Verstappen en Norris trekken conclusie: vriendschap in F1 een illusie

Natuurlijk gooien we in dé F1-podcast de schuldvraag nog maar eens op. Hoe kijken de heren Tom Coronel, Ruud Dimmers en Joris Mosterdijk naar het gebeuren tussen Max Verstappen en Lando Norris op de Red Bull Ring, zowel op als naast de baan?

Bekijk je podcast liever op YouTube, klik dan hier!

Unibet heeft een super stunt! Win 30x jouw inzet bij een zege van jouw favoriete coureur in Hongarije. Wordt het Max, Lando, Lewis of toch George of Oscar?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
McLaren vs. Red Bull McLaren ontzet door 'escalatie' na Red Bull-klacht