Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Dakar Rally 2022

Dakar-coureur gewond door explosie in auto voorafgaand aan rally

Nog voordat de Dakar Rally was begonnen, ging het eind 2021 mis in Saoedi-Arabië. Een coureur raakte namelijk gewond toen er een explosie plaatsvond.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Dakar

In de Saoedische stad Jeddah ging het op 29 december al mis, nog voordat de rally begon. Voor een hotel vond er een explosie plaats in een auto waarin vijf personen zaten. Philippe Boutron, die in een buggy mee zou doen aan de rally, raakte daarbij zwaar gewond aan een been. De vier andere inzittenden kwamen met de schrik vrij.

Boutron moest onder het mes en zal spoedig terug worden gebracht naar Frankrijk. Zijn Dakar Rally ging dus nooit van start.

Beveiliging aangescherpt

Omdat de precieze toedracht van de explosie niet bekend was, scherpte de Dakar-organisatie de beveiliging meteen aan. De Saoedische autoriteiten zijn een uitgebreid onderzoek begonnen naar de explosie.

De FIA kwam op zondagochtend ook met een statement, waarin de autosportfederatie haar steun uitsprak voor de coureur. "We geven onze volledige support aan Boutron, die voorafgaand aan de Dakar Rally gewond raakte bij een explosie. We wensen hem een spoedig herstel toe."

"De FIA vertrouwt erop dat de lokale autoriteiten de toedracht tot in de details uit zullen zoeken en ervoor zullen zorgen dat alles omtrent de Dakar Rally veilig verloopt", zo luidt het statement.

Er zijn sinds de explosie op 29 december geen nieuwe incidenten gemeld.

RN365 Nieuwsdossier Dakar Rally 2022

Het autosportseizoen 2022 gaat traditioneel weer van start met de beroemde Dakar Rally. In de woestijn van Saoedi-Arabië vechten de coureurs het in onder andere auto's, op motoren en in de trucks onderling met elkaar uit.

2 reacties

x
Onthuld Alles wat je moet weten over de F1-plannen van Audi en Porsche