© Red Bull Contentpool

Nieuwsoverzicht

Daniil Kvyat over crash met Sainz: 'Ik kon er niet veel aan doen'

16 jul. 2017 18:00 Rik Alkema 0 reacties
Voor de tweede wedstrijd op rij veroorzaakte Daniil Kvyat een ongeluk in de eerste ronde van de wedstrijd. Net als in Oostenrijk leverde dat hem een drivetrough penalty op én twee strafpunten op zijn licentie. De reactie van Kvyat is ook dezelfde als in Oostenrijk: 'Ik kon er niet veel aan doen'.

Daniil Kvyat vindt crash met teamgenoot 'race incident'

Net na de start kwamen de teamgenoten van Toro Rosso elkaar tegen bij de beroemde bocht Copse. Bij het insturen van Maggotts and Becketts ging het echter mis. Daniil Kvyat raakte even buiten de baan en probeerde dat foutje goed te maken door de krappe lijn te rijden. Dat resulteerde echter in een touché met zijn teamgenoot, die daardoor de strijd moest staken.

"Ik lag voorop bij het ingaan van bocht twaalf omdat ik hem had ingehaald in bocht elf. Ik zat gewoon op mijn lijn en had wat onderstuur omdat ik een krappere lijn moest rijden. Hij dacht dat hij wat meer grip had en wilde buitenom gaan en toen raakten we elkaar", was de verklaring van Kvyat na afloop van de GP van Engeland tegenover Ziggo Sport.

Kvyat classificeerde het incident dan ook als 'race incident'. Volgen de Rus kon hij er niet veel aan doen en was het een ongelukkige samenloop van omstandigheden. "Je ziet een gat en gaat ervoor, dat is wat ik ook deed. Dan kunnen zulke dingen gebeuren, het hoort erbij. Ik zat op het gedeelte met minder grip, dus kon hem niet meer ontwijken", aldus Kvyat.

De twee teamgenoten hebben elkaar nog niet gesproken, maar Carlos Sainz gaf via de boordradio al op cynische wijze door dat Kvyat 'uitermate goed bezig was'. Gezellig zal het dus niet zijn, al hoeven de twee als het aan Kvyat ligt binnenkort niet om de tafel te zitten.

"Ik heb niet zoveel te zeggen tegen hem, in mijn ogen kunnen dit soort dingen gewoon gebeuren. Ik ga de video bekijken en met de stewards praten om te kijken hoe zij het hebben gezien en trek daar mijn conclusie uit", besluit hij.

De voordelen van een account:

  • Reageren op artikelen

  • Toegang tot exclusieve content

  • Win mooie prijzen met quizen en spellen

  • Profiteer van exclusieve voordelen