Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Carlos Sainz

Daniil Kvyat over crash met Sainz: 'Ik kon er niet veel aan doen'

Voor de tweede wedstrijd op rij veroorzaakte Daniil Kvyat een ongeluk in de eerste ronde van de wedstrijd. Net als in Oostenrijk leverde dat hem een drivetrough penalty op én twee strafpunten op zijn licentie. De reactie van Kvyat is ook dezelfde als in Oostenrijk: 'Ik kon er niet veel aan doen'.

Net na de start kwamen de teamgenoten van Toro Rosso elkaar tegen bij de beroemde bocht Copse. Bij het insturen van Maggotts and Becketts ging het echter mis. Daniil Kvyat raakte even buiten de baan en probeerde dat foutje goed te maken door de krappe lijn te rijden. Dat resulteerde echter in een touché met zijn teamgenoot, die daardoor de strijd moest staken.

"Ik lag voorop bij het ingaan van bocht twaalf omdat ik hem had ingehaald in bocht elf. Ik zat gewoon op mijn lijn en had wat onderstuur omdat ik een krappere lijn moest rijden. Hij dacht dat hij wat meer grip had en wilde buitenom gaan en toen raakten we elkaar", was de verklaring van Kvyat na afloop van de GP van Engeland tegenover Ziggo Sport.

Kvyat classificeerde het incident dan ook als 'race incident'. Volgen de Rus kon hij er niet veel aan doen en was het een ongelukkige samenloop van omstandigheden. "Je ziet een gat en gaat ervoor, dat is wat ik ook deed. Dan kunnen zulke dingen gebeuren, het hoort erbij. Ik zat op het gedeelte met minder grip, dus kon hem niet meer ontwijken", aldus Kvyat.

De twee teamgenoten hebben elkaar nog niet gesproken, maar Carlos Sainz gaf via de boordradio al op cynische wijze door dat Kvyat 'uitermate goed bezig was'. Gezellig zal het dus niet zijn, al hoeven de twee als het aan Kvyat ligt binnenkort niet om de tafel te zitten.

"Ik heb niet zoveel te zeggen tegen hem, in mijn ogen kunnen dit soort dingen gewoon gebeuren. Ik ga de video bekijken en met de stewards praten om te kijken hoe zij het hebben gezien en trek daar mijn conclusie uit", besluit hij.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game
Forbidden

Weddenschappen Carlos Sainz

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet
RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Interview met Verstappen Max baalt van zijn 'luie' F1-bolide: "Dat is toch wel zonde"