Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De beste Formule 1 odds - Wedden op Formule 1

De Formule 1 is de bekendste en populairste raceklasse ter wereld. Sterren als Max Verstappen, Lewis Hamilton en Charles Leclerc strijden tijdens het seizoen om de ereplaatsen. Met snelheden van ruim 350 kilometer per uur ligt een foutje altijd op de loer en telt iedere tiende van een seconde. Met recht een interessant sport om op te wedden. De beste F1-odds vind je hier.

In de Formule 1 draait het vaak om twee dingen: wie wordt er wereldkampioen bij de coureurs en de teams én wie wint de Grand Prix? Gedurende tweeëntwintig Grands Prix strijden de coureurs om de ereplaatsen en de wereldtitel. De eerste tien coureurs die over de finish komen worden beloond met een of meerdere WK-punten.

Op zaterdag staat steevast de belangrijke kwalificatie op het programma. De strijd om de poleposition en de sessie die de startopstelling voor de race van zondag bepaalt. Een populaire odd is om te voorspellen wie de pole pakt voor de race. De kwalificaties zijn in 2022 bijzonder spannend, waarbij de verschillen zeer klein zijn. Daarnaast spelen de weergoden met regelmaat een rol, doordat we al diverse natte kwalificaties zagen. Kortom, verrassingen liggen op de loer!

Check hier de beste Formule 1 odds van Unibet!

De populairste Formule 1 weddenschappen

Na de kwalificatie maken de coureurs zich op voor de Grand Prix. Er zijn legio mogelijkheden om daar op in te zetten, want de bookmakers zorgen ervoor dat je op veel verschillende facetten van de race in kunt zetten. Vanzelfsprekend op wie de winnaar wordt, maar ook op zaken als welke coureur er hoger finisht en wie de snelste ronde rijdt.

Populaire bets zijn onder meer:

  • Wie wordt de winnaar van de Grand Prix
  • Wie wordt er wereldkampioen Formule 1?
  • Head-2-head: welke coureur finish er hoger?
  • Wie rijdt de snelste ronde?
  • Welk team heeft de snelste pitstop?
  • Wie wordt de eerste uitvaller?

Check hier de beste Formule 1 odds van Unibet!

Formule 1 specials

Rondom iedere Grand Prix zijn er specials. Wint Max Verstappen bijvoorbeeld de Grand Prix van België en Nederland? En wint de leider met meer of minder dan tien seconden voorsprong?

Met grote regelmaat zijn er ook hele mooie boosters, waarbij jij als speler in kunt zetten op basis van een sterk verhoogde odd. Het is daarom ook goed en leuk om te checken welke specials er zijn.

Binnen de Formule 1 zijn veel factoren van invloed op het resultaat. De lay-out van het circuit zorgt ervoor dat er iedere race andere favorieten zijn. Is het een Red Bull of een Ferrari baan? En liggen er nog gridstraffen in het vooruitzicht? In de F1 krijgen de coureurs gridstraffen indien ze teveel motoronderdelen vervangen tijdens een seizoen. Een gridstraf voor de ene coureur kan een heel groot voordeel opleveren voor de concurrent, die een rivaal ziet wegvallen.

Wanneer inzetten?

De odds voor het weekend zijn vaak gebaseerd op de de vorm en het resultaat van de vorige race(s), gekoppeld aan de voorspellingen voor dit GP-weekend. Ze vormen daarmee een solide basis om op in te zetten, maar door de kwalificatie kunnen odds nog sterk wisselen.

Want stel je voor dat jouw favoriet niet de pole pakt, maar een dramatische kwalificatie heeft? Andersom kan het natuurlijk ook nog, waarmee een bet die je voor de kwalificatie plaatst ineens een uitstekende bet kan zijn geweest.

Inzetten kan zelfs nog tijdens de race middels live odds. De quoteringen zijn dan meestal wel lager, maar een bet die onwaarschijnlijker is kan wel lucratiever worden. Wie had er bijvoorbeeld met enkele ronden nog te rijden in Abu Dhabi 2021 verwacht dat Verstappen nog wereldkampioen zou worden?

Wedden op de Formule 1 kan zeker iets extra's toevoegen aan het kijken van de race. Daarbij hoeft een weddenschap niet om tientallen euro's te gaan. Vaak kan je al inzetten vanaf een of enkele euro's, waarmee gokken ook betaalbaar blijft. Meerdere kleinere bets kunnen uiteindelijk ook lucratiever blijken dan een grote bet.

Check hier de laatste en beste Formule 1 odds.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Unibet heeft een super stunt! Win 50x jouw inzet bij een zege van Verstappen, Norris of Piastri in België. Welke coureur zal er zegevieren?

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 50 keer jouw inzet!
Viaplay
x
GP België Verstappen en Perez op de bon geslingerd na eerste vrije training