Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

De fraaie successen van Max Verstappen op de Hockenheimring

Sinds zijn Formule 1-debuut in 2015 nam Max Verstappen twee maal mee deel aan de Grand Prix van Duitsland, aangezien de race in 2015 en 2017 niet werd verreden. Beide keren kon er worden gesproken van een redelijk tot goed resultaat.

2016 - Kwalificatie: P4 In 2016 heeft Max Verstappen een geweldig ritme gevonden bij zijn nieuwe team Red Bull. Hij wordt tweede in Oostenrijk en Groot-Brittannië, maar moet in Hongarije genoegen nemen met de vijfde plaats. In Duitsland weet hij de weg naar het podium echter opnieuw te vinden. Die route loopt via de vierde startplaats, waarbij hij teamgenoot Daniel Ricciardo voor zich moet dulden. 2016 - Race: P3 Een dag later toont Verstappen zich een echte teamplayer als hij Daniel Ricciardo na een betere start van de race toch weer voorbij laat, omdat de Australiër op een andere strategie staat. Het levert het team een prachtresultaat op met een tweede plaats voor Ricciardo en de derde plaats voor Max Verstappen.

2018 - Kwalificatie: P4 Twee jaar later (in 2017 werd de Grand Prix van Duitsland niet verreden) neemt Red Bull in de vrije trainingen het initiatief. Ricciardo is het snelste op de vrijdagmorgen, Max Verstappen op de vrijdagmiddag. Tijdens de kwalificatie moet de Nederlander beide Ferrari's en Valtteri Bottas echter 'gewoon' voor zich dulden. Hamilton en Ricciardo laten verstek gaan in Q2, de Brit door technische problemen en Ricciardo omdat hij door gridstraffen toch achteraan start. 2018 - Race: P4 De omstandigheden tijdens de race gooien de rangorde op zondag flink door de war. Raceleider Vettel vergooit zijn zege door van de baan te schuiven en de regen maakt dat Hamilton van achteraan het veld kan oprukken tot zelfs de leiding in de race. Verstappen doet weinig fout, maar weet de op papier voor hem gunstige omstandigheden ook niet helemaal naar zijn hand te zetten. Hij valt net buiten het podium.

2014 - Europees kampioenschap Formule 3 En echt grote successen, beleven die dan uit? Niet helemaal. Die vierde Max Verstappen op de Hockenheimring al in 2014. Het Europese Formule 3-kampioenschap doet het circuit twee keer aan en in beide weekenden weet de Nederlander een race te winnen. In het slechts het tweede weekend van het jaar pakt hij zelfs zijn eerste Formule 3-zege. In het laatste weekend van het jaar, Verstappen gaat dan al gehuld in Red Bull-kleuren, tekent hij zelfs voor de clean sweap in race één. Hij pakt de poleposition, wint de race en rijdt terloops de snelste ronde. Het contract met Toro Rosso heeft hij dan al op zak.

Viaplay
x
Kalender F1 slaat terug op kritiek Verstappen: "Het is niet verplicht"