Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Pierre Gasly

Gasly's gevaarlijke zoektocht naar sponsorgeld: "Dacht dat we nooit meer thuis zouden komen"

Om in de Formule 1 terecht te komen heb je naast talent een flinke som geld nodig. Ook Pierre Gasly kan daarover meepraten. Op negentienjarige leeftijd ging hij eens op een gevaarlijk avontuur en kwam hij uit in het gevaarlijke Oeganda.

Gasly Brazil
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Honda F1

Pierre Gasly kwam via de GP2 en de de Japanse Super Formula naar de Formule 1. Om het GP2-jaar bij Prema in 2016 te kunnen bekostigen zat hij wat krap bij kas, maar hij dacht een geldschieter te hebben gevonden. Daarvoor moest hij echter afreizen naar Oeganda, zo vertelt hij uitgebreid in gesprek met onder andere RacingNews365.

"Ik zou daar iemand ontmoeten die mij wel wilde sponsoren, en ik had dat geld echt nodig. Het was tijdens de presidentiële verkiezingen in het land, waardoor die reis niet zonder risico's (op politieke onrust, red.) was. Maar ik ging toch en dat was toen ik misschien nog maar negentien jaar oud was."

De trip liep anders dan gedacht, totáál anders: "Binnen 24 uur hadden we de tickets geboekt en gingen we daar voor twaalf uur heen om een volslagen onbekende te ontmoeten. Die gast heb ik echter nooit ontmoet, want hij kwam niet opdagen. Ik kreeg dus ook nooit geld."

Gasly leert hele wijze les

Helemaal met lege handen bleef hij niet, want naar eigen zeggen had hij een wijze levensles geleerd: "Van begint tot het eind liep werkelijk niks volgens plan. Ik was er samen met mijn moeder en we dachten werkelijk dat we nooit meer zouden terugkeren naar Europa."

Maar het was ongelooflijk wat we daar zagen. De armoede en de erbarmelijke omstandigheden waarin mensen leven. Het doet je beseffen hoe het er in andere delen van de wereld aan toe gaat en wat armoede met die mensen doet. Ik kwam terug zonder geld. Eigenlijk met minder geld, omdat we die tickets moesten kopen, maar het was een wijze levensles."

Fernando Alonso zit naast Gasly en als hij de vraag krijgt of hij ook dat soort avonturen heeft meegemaakt, krijgt hij de lachers op zijn hand: "Ik ontmoette Flavio Briatore en toen zat ik in de Formule 1. Hij kwam wél opdagen en alles was precies zoals hij het schetste. Maar ook dat was een avontuur."

Ook interessant:

Zelfs Hamilton was geen kampioen geworden in de Red Bull van Verstappen

Tom Coronel geeft flink af - 'Ga je schamen! - op Sergio Perez. Of Ruud Dimmers en host Joris Mosterdijk zich in die analyse kunnen vinden? Je hoort in de tweede kerstspecial van dit jaar!

3 reacties

Viaplay
x
Interview Schumacher leert van Verstappen: "Geweldige ervaring om tegen hem te racen"