Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Red Bull Racing

De setup- en betrouwbaarheidsproblemen waar Red Bull mee kampte

Red Bull kende bepaald niet het beste weekend van het jaar, maar spijtig genoeg voor het team van Max Verstappen ook niet eens het slechtste. Waar ging het mis en waar zitten de knelpunten? Technisch analist Paolo Filisetti van RacingNews365 legt het uit.

De Red Bull-bolides van Max Verstappen en Sergio Perez leken zich gedurende het Grand Prix-weekend niet goed thuis te voelen op het aangepaste Albert Park Street Circuit.

Zoals we al vaker hebben uitgelegd, is de kracht van de Red Bull dat men veel downforce weet te genereren met de vloer, zonder dat dat ten koste gaat van de efficiënte op de rechte stukken.

De low downforce-configuratie echter veroorzaakte boven alles problemen op het gebied van bandenmanagement en het opwarmen van de banden, zij het niet buitensporig. Het was duidelijk wel genoeg om te verliezen ten opzichte van Ferrari.

Vanaf de eerste vrije trainingen hadden beide Red Bull-coureurs veel last van graining. Hierbij krijgen de banden opeens zo'n temperatuursoptater, in plaats van dat ze geleidelijk aan worden opgewarmd. Het neveneffect wordt nog eens geaccentueerd door het glijden van de auto, veroorzaakt door minder neerwaartse druk.

Het fenomeen was overduidelijk in de race en had direct effect op de snelheid van zowel Verstappen als Perez.

			© Paolo Filisetti
	© Paolo Filisetti

Op het gebied van updates introduceerde Red Bull een nieuwe voorvleugel (zie tekening hierboven). Deze wordt gekenmerkt door nieuwe wing endplates die aan de bovenzijde ronder zijn dat voorheen in een poging de lucht effectiever rond de auto heen te sturen.

Tevens zien we een nieuwe vin aan de endplates. Was dit voorheen slechts boogvormig, nu zien we er een S-vorm en is hij hoger geplaatst.

Dat gezegd hebbende, is het ook belangrijk om de te benoemen dat de betrouwbaarheid dit seizoen met het bestaande pakket niet gegarandeerd is. Het is nog even afwachten of de problemen die opnieuw met de brandstoftoevoer te maken hebben of met de extreme designfilosofie van de auto.

Twee DNF's in drie races is onacceptabel voor een team dat alles in het werk stelt een nieuwe wereldtitel te winnen. Het is nu van cruciaal belang dat de engineers in Milton Keynes het probleem vinden én oplossen voor de volgende race. Anders kan het sterke potentieel van deze auto weleens verloren gaan.

Forbidden

Weddenschappen Max Verstappen

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

Formule 1 GP Australië 2022 RN365 Nieuwsdossier

0 reacties

Viaplay
RN365 Special
RacingNews365 premium: Hét abonnement voor de echte racefan!

Beleef het F1-seizoen als nooit te voren met RN365 premium en profiteer onder meer van een exclusieve app en advertentievrije site.

Lees meer
x
Breaking Verborgen plaagstoot Mercedes richting Perez: "Weinig verschil tussen P2 en P10"