Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries: "Heel speciaal om door Mercedes voor de Formule E gevraagd te worden"

Nyck de Vries is zeer gelukkig met de kans om voor het Mercedes fabrieksteam uit te komen in de Formule E. De Fries zal samen met Stoffel Vandoorne de jacht op overwinningen en kampioenschappen openen.

De Vries
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes

"Het is een speciaal gevoel om door Mercedes gevraagd te worden voor hen te rijden in de Formule E. Ik voel me echt vereerd", zo laat kersvers Formule E-coureur Nyck de Vries weten in een eerste reactie. "Ik ben dankbaar voor de kans om in één van de grootste en meest professionele raceklassen buiten de Formule 1 uit te mogen komen."

De Vries geeft aan dat hij nog geen concrete doelen heeft gesteld voor 2019-2020: "Daar heb ik eerlijk gezegd nog niet echt over na willen denken. Alles is nog zo nieuw in mijn eerste seizoen. Natuurlijk wil Mercedes races en titels winnen, en hopelijk komt het daar ook snel van, maar tot die tijd wil ik in korte tijd gewoon heel veel leren."

Momenteel gaat Nyck de Vries overtuigend aan de leiding van het Formule 2-kampioenschap, maar in tegenstelling tot de top drie van vorig jaar (Russelll, Norris, Albon) volgt daarna dus niet de stap naar de Formule 1. Nyck de Vries wordt in de Formule E de teamgenoot van Stoffel Vandoorne, de man die eind vorig jaar de Formule 1 verliet en met het aan Mercedes gelieerde HWA-team al debuteerde in de elektrische raceklasse.

Luister hieronder de nieuwste F1-podcast van RacingNews365 met Tom Coronel, Joe van Burik en Jeroen van Inkel.

Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

0 reacties

Viaplay

Unibet
x
Breaking FIA accepteert inschrijving nieuw Formule 1-team