Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Nyck de Vries

De Vries kiest bij Red Bull bekende manager als belangenbehartiger in F1

In 2023 staat Nyck de Vries op de F1-grid in een AlphaTauri-bolide. De voormalig Formule E-wereldkampioen veroverde een zitje in de Formule 1 zonder samen te werken met een manager. Daar is echter verandering in gekomen nu dat de Nederlander is opgenomen in de Red Bull-familie. Hij zal namelijk samen gaan werken met een voor de Oostenrijkse sponsor welbekende manager.

De Vries Mexico
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

In de Formule 1 werken alle F1-coureurs samen met een manager. Er komt namelijk veel op de coureurs af, waardoor ze zich niet optimaal kunnen concentreren als ze niemand hebben om hun belangen te behartigen. Nyck de Vries veroverde zijn zitje in de Formule 1 zonder gebruik te maken van een manager.

Recent legde hij uit waarom hij geen manager had. "Het was niet per se een bewuste keuze, maar in die situatie ben ik gewoon terechtgekomen. Het laatste jaar was het lastig om alles te managen, maar ik vind dat een manager buiten de Formule 1 niet per se nodig is."

Hij legt uit waarom. "Veel dingen in deze wereld draaien om persoonlijke relaties. Het voordeel van je eigen carrière managen, al heb ik op de achtergrond wel veel advies gehad, is dat je relaties opbouwt."

"Als iemand altijd in jouw naam alles voor je doet, dan leert niemand de echte jij kennen en krijg je de kans niet om jezelf te laten zien. Naast het feit dat ik er gewoon van geniet om persoonlijke relaties op te bouwen, denk ik dat het gewoon een voordeel is om je eigen belangen te behartigen."

Nieuwe manager

Toch is De Vries overstag gegaan nu hij in de koningsklasse van de autosport is beland. "Om te werken met een manager terwijl je (nog) niet weet of je de Formule 1 gaat halen, is een beetje ongemakkelijk. De manier waarop ik mezelf heb gemanaged heeft me denk ik vandaag de dag ook een beetje zover gebracht, maar op de korte termijn ga ik op zoek naar wat hulp, want ik wil wat lasten van mijn schouders hebben en me op mijn performance op de baan focussen."

Inmiddels heeft De Vries inderdaad een manager aangetrokken. RacingNews365 kan vanuit Mexico namelijk bevestigen dat Guillaume le Goff de nieuwe manager is van De Vries, die dit weekend nog uit zal komen voor Mercedes tijdens de eerste vrije training. Le Goff is al jarenlang de manager van Pierre Gasly en werkte in het verleden ook als race-engineer samen met De Vries. Vanaf nu is de gerespecteerde Fransman dus ook de manager van de Nederlander.

Daardoor blijft Le Goff samenwerken met Red Bull en AlphaTauri, het team dat Gasly juist voor een zitje bij Alpine gaat verlaten.

Speel de Viaplay Pitstop Challenge en maak kans op een VIP kartavond met Tom Coronel.

Speel nu de pitstop game

Formule 1 GP Mexico 2022 RN365 Nieuwsdossier

6 reacties

RN365 Special
Red Bull-kopstukken vreesden even het ergste voor Verstappens kampioensbolide

RacingNews365 zat na het F1-seizoen exclusief samen met twee Red Bull-kopstukken. Technisch directeur Pierre Wache en Chief Engineer Paul Monaghan. Zij praten uitgebreid over de RB18 waarmee Verstappen dit jaar vijftien races won. Voorafgaand aan het seizoen vreesden ze nog dat de auto misschien 'beschadigd' zou zijn door het kampioensgevecht in 2021. Dat en meer lees je in ons interview.

Lees meer
Viaplay
x
Lewis Hamilton voelt zich aangevallen door Verstappen: "Heeft te maken met mijn succes"