Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Nyck de Vries

De Vries kijkt reikhalzend uit naar eerste Formule E-race van 2020

Aankomend weekend staat de tweede race van het zesde Formule E-seizoen op het programma. Kersvers Formule E-coureur Nyck de Vries heeft de smaak te pakken en kan niet wachten tot hij aankomende zaterdag in zijn elektrische Mercedes-bolide kan stappen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Mercedes-Benz EQ

Tijdens het eerste raceweekend van het Formule E-seizoen, in Saoedi-Arabië, kende Nyck de Vries afgelopen november een prima debuut in de elektrische raceklasse. Namens het Mercedes Benz EQ-team reed de Sneker naar een prima zesde plaats in de eerste race, nadat hij zich als derde had gekwalificeerd. Tijdens de tweede krachtmeting, één dag later, reed hij na een mislukte kwalificatie vanaf achteraan (23e) naar een knappe achtste plek, al werd deze na een straf wel van hem afgepakt.

Aankomend weekend staat de derde Formule E-prix van het seizoen op het programma. Dit keer in de straten van Santiago, de hoofdstad van Chili, dat decor is van het tweede raceweekend van het seizoen. Die pauze van bijna twee maanden had van De Vries wel wat korter mogen duren, zo vertelt hij in aanloop naar het weekend.

"In Saoedi-Arabië kwamen we uitstekend voorbereid voor de dag, waardoor we een prima weekend beleefden. Daarom had ik graag meteen door gewild met het volgende raceweekend. De periode tussen de raceweekenden had wat mij betreft wel wat korter gemogen, zodat we ons succes een mooi vervolg hadden kunnen geven."

Tekst gaat verder onder de afbeelding.

			© Mercedes-Benz EQ
	© Mercedes-Benz EQ

Een zwaluw maakt echter nog geen zomer, weet ook De Vries, die zich na het sterke debuutweekend van zijn team absoluut nog niet rijk rekent. "Het zou prachtig zijn als we aankomend weekend in Santiago het momentum dat we in Diriyah hadden, kunnen vasthouden."

"We zijn ons echter zeer bewust van de uitdagingen die we nog op ons pad gaan krijgen, zeker als je ziet hoe sterk onze concurrenten zijn. We doen alles stap voor stap en we blijven met beide benen op de grond staan. We focussen ons optimaal op onze doelen en laten ons niet gek maken door onze goede start van het seizoen."

Na afloop van het eerste raceweekend staat De Vries op de negende plaats in het kampioenschap, terwijl teamgenoot Stoffel Vandoorne de tweede plaats bezet. Het Mercedes-Benz EQ-team gaat daardoor aan de leiding van het kampioenschap voor de constructeurs.

6 reacties

    Breaking Hamilton werpt het Verstappen niet in de schoot: "Ik moet twee keer zo hard werken"