Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries scoort punten bij zijn teambaas: "Optimistisch over zijn toekomst"

Na enkele lastige weken leverde Nyck de Vries in Monaco en Spanje twee prima races af, met dito kwalificaties. Het stemde zijn teambaas tevreden.

De Vries Spain
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © Red Bull Content Pool

Nyck de Vries kan weer lachen. De goedlachse Nederlander had het zwaar in zijn eerste races in de Formule 1, met onder meer enkele crashes en teleurstellende resultaten. De druk op hem werd een beetje opgevoerd en hij kreeg van Red Bull-adviseur Helmut Marko zelfs een 'gele kaart'. Maar in de laatste twee races liet de voor AlphaTauri rijdende De Vries zien dat de weg omhoog is ingeslagen met twee prima weekenden in Monaco en Spanje.

Teambaas Franz Tost is verheugd met de recente resultaten van De Vries. "Nyck raakt steeds meer vertrouwd met de auto en met het team. Als rookies tegenwoordig in de Formule 1 komen, is het echt moeilijk voor ze om alles zo snel te leren. Zeker als je kijkt naar de eerste races, sommige circuits kennen ze niet eens. Melbourne bijvoorbeeld, of Saoedi-Arabië, of Miami. En dan heb je een sprintrace zoals in Bakoe, direct na de eerste vrije training de kwalificatie. Dat is niet makkelijk voor nieuwe coureurs", geeft Tost aan.

"Het middenveld zit heel dicht op elkaar, het zijn maar honderdsten van een seconde verschil. En om goed te presteren moet je echt alles op alles zetten en ik moet zeggen dat Nyck het heel goed heeft gedaan in Monaco en ook ion Spanje liet hij een heel goede prestatie zien."

Zeker zijn prima kwalificatie en dito race in Monaco (P12) zorgden voor wat opluchting in kamp-De Vries. "In de Formule 1 voel je altijd druk, maar hij wist zelf dat de start van het seizoen niet was zoals verwacht."

"Maar dat is niet alleen zijn schuld. De auto was ook niet erg goed en als je een auto hebt die niet zo goed presteert en je moet nieuwe circuits leren, dan is dat echt moeilijk. Ik moet zeggen dat alles nu op zijn plaats valt en ik ben heel optimistisch over zijn toekomst", zegt Tost.

Forbidden

Weddenschappen Nyck de Vries

Unibet
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+. Unibet Unibet

11 reacties

Viaplay

Unibet
x
Lewis De vurige Red Bull-wens die Hamilton niet hardop uit wil spreken