Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site (Plus)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Premium)
  • En nog veel meer…
Ontdek de mogelijkheden
Nyck de Vries

De Vries velt voorzichtig oordeel over zijn F1-toekomst na officieel debuut

In de eerste vrije training op vrijdag in Spanje maakte Nyck de Vries zijn officiële debuut in een Formule 1-weekend. Maar wat betekent dit over de toekomst van de Nederlander in de Formule 1? De Vries doet een voorzichtige uitspraak.

De Vries Williams
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Nyck de Vries maakte afgelopen vrijdag als 27-jarige-rookie zijn debuut in de Formule 1 in Spanje. De Vries lijkt in gesprek met onder meer RacingNews365 voorzichtig om te gaan met de vragen over een potentiële toekomst in de Formule 1.

Of volgend jaar de beste kans is voor de Nederlander om uiteindelijk toch de stap te maken weet De Vries niet. "Je zou het zo kunnen zien, maar ik zie het niet op die manier. Ik zit in de Formule E en ik ben daar tevreden. Ik zie dit (een vrije training in F1, red.) gewoon als een kans. Wie weet wat de toekomst zal brengen, maar dat heb ik uiteindelijk niet echt in de hand. Dus wat kan ik doen?"

"Het was voor mij belangrijk om goed te werk te leveren in de vrije training. Niet alleen voor mijn toekomstperspectief, maar ook voor mezelf als individu. Ik wil het altijd goed doen. Als je zo'n mogelijkheid krijgt, gaat het niet alleen om het meedoen, maar wil je ook laten zien wat je waard bent. Ik denk dat ik het goed gedaan heb en we zullen zien wat de toekomst brengt. Ik wacht het af."

De Vries kijkt tevreden terug

De Formule E-coureur kijkt tevreden terug naar het uitstapje in de Formule 1, waarbij hij niet te veel de focus legde op het 'laten zien' dat hij een stoeltje in de Formule 1 verdiende.

"Iedere jonge coureur heeft de droom om een Formule 1-coureur te worden. Ik ben vandaag de dag geen Formule 1-coureur. Maar om voorafgaand aan het weekend op het circuit te rijden in een F1-auto met alle andere jongens is niet niks. Daar ben ik gewoon dankbaar voor. Op dit moment heb ik me alleen gefocust op de training, waarbij ik ook probeerde te genieten."

De Vries zal dit jaar nog minstens twee keer in actie komen tijdens een vrije training. Hij mag namelijk ook voor Mercedes twee vrije trainingen afwerken, zo bevestigde het team de maandag na het Spaanse GP-weekend aan RacingNews365.

Ook interessant:

Nog volop werk aan de winkel voor Verstappen en Red Bull

In de nieuwste Formule 1-podcast blikken Ruud Dimmers, Tom Coronel en host Joris Mosterdijk terug op de GP van Spanje. Max Verstappen won, maar het ging niet vanzelf. Verder kijken ze naar de problemen van Ferrari, de comeback van Hamilton, vooruit naar de GP van Monaco en nog veel meer. Beluister 'm hieronder!

Mis niets van het F1-seizoen 2023 en zet de F1-kalender eenvoudig op jouw smartphone of PC

Download nu de F1-kalender

Formule 1 GP Spanje 2022 RN365 Nieuwsdossier

16 reacties

RN365 Special
'Red Bull-topontwerper Newey verrast met nieuwe bolide Verstappen'

De RB19 van Max Verstappen en Sergio Perez wordt op 3 februari onthuld. Red Bull heeft deze winter niet stilgezeten en de nieuwe bolide zal een maximale evolutie zijn van de RB18 waarmee Verstappen vorig jaar kampioen werd, zo schrijft onze technisch F1-analist Paolo Filisetti.

Lees meer
Viaplay
x
Daniel Ricciardo doet Red Bull en Verstappen een plechtige belofte