Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Nyck de Vries

De Vries: "Zinloos om nu al na te denken over Formule 1-kansen"

Nyck de Vries is momenteel de grote favoriet voor de titel in de Formule 2. Vorig jaar stroomde de gehele top drie van dat kampioenschap door naar de Formule 1, maar De Vries zegt zich nog niet bezig te houden met volgend jaar.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © FIA Formule 2

Nyck de Vries is aan het woord in de Formule 2-podcast The Road to F1. Daarin wordt hij geconfronteerd met de uitspraken van zijn voormalig manager en vader van Lewis Hamilton, Anthony Hamilton: "Nyck de Vries is met zijn kwaliteiten een zekerheidje voor de F1."

De Vries wil zelf niet zo ver gaan: "Het is niet aan mij om daarover te oordelen. In de Formule 1 is bovendien zoveel gaande, dat dingen snel kunnen veranderen, maar je weet maar nooit."

De Vries wil zich echter eerst en volledig concentreren op zijn Formule 2-campagne: "Nu gaat het er vooral om dat we dit jaar nog zoveel mogelijk races winnen en op die manier de klus klaren, en dan zien we wel wat daaruit voortkomt en of er zich bepaalde deuren openen. Het is echter niet mogelijk om de toekomst te voorspellen, zeker ook omdat ik niet alles zelf in de hand heb. Ik moet me er daarom vooral niet te druk om maken."

Laat er echter geen misverstand over bestaan, Nyck de Vries zou niets liever willen dan volgend jaar op de Formule 1-grid staan, zeker nu het circus terugkeert op circuit Zandvoort: "Ik zou het absoluut geweldig vinden om deel uit te maken van die gekte, dat ga ik niet ontkennen. Maar zoals ik al zei, het is op dit moment nog zinloos om daarover na te denken. Ik leef liever in het moment."

5 reacties

    Verstappen Nederlander kruipt voor het eerst in 2020 achter het stuur