Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
F1 nieuws

Deze coureurs riskeren een afscheid van de Formule 1

De Formule 1-coureurscarrousel draait op volle toeren, daar doet de contractverlenging van Fernando Alonso niets aan af. Wie gaan als de muziek stopt de mogelijke slachtoffers zijn van deze stoelendans?

Magnussen Saudi 2024
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB Images

Logan Sargeant

Misschien wel de coureur die een afscheid van de Formule 1 het meest verdient. Toont soms aan snel te zijn, nog vaker helpt hij eigenhandig elke kans op een succesje om zeep. Zijn redding zou nog kunnen zijn dat hij heus wel wat geld meebrengt, maar Williams heeft grotere ambities dan rijke ouders tevreden te houden, toch James Vowles?

Guanyu Zhou

In die strijd achteraan geeft Guanyu Zhou goed partij aan Logan Sargeant en dat is geen compliment. Zelf wijt hij het aan pech en het is waar dat Stake F1 steken laat vallen, maar hij is dit seizoen duidelijk een stukje langzamer dan teamgenoot Valtteri Bottas. Met Audi dat op de deur klopt, waarbij er sowieso geen plek lijkt te zijn voor Zhou, misschien maar beter meteen die pleister lostrekken?

Kevin Magnussen

Is de redding voor beide Haas-coureurs dat teameigenaar Gene Haas graag voor ervaring lijkt te kiezen? Zowel Hulkenberg als Magnussen is niet de jongste en ze weten allebei niet aan de lopende band te imponeren. Iemand zal daar op voorspraak van Ferrari misschien ook vrij baan moeten maken voor Oliver Bearman? En als Hulkenberg daadwerkelijk naar Stake/Audi gaat, is dat misschien de redding voor Magnussen.

Valtteri Bottas

Ja, ach, die Valtteri Bottas. Bezig aan een groteske likeability-campagne die zijn vruchten lijkt af te werpen. Zo kleurrijk als hij zich naast de baan manifesteert, zo flets oogde hij vorig jaar op de baan. Dit jaar lijkt hij wat op te veren, maar het is maar zeer de vraag of dat genoeg is om de hoge heren van Audi met het oog op de langere termijn te bekoren.

Yuki Tsunoda

De Japanner is misschien wel één van meest gelauwerde coureurs van het moment, puur om wat hij laat zien met minder sterk materiaal. Maar als iemand tussen wal en schip dreigt te vallen, is hij het wel. Promotie naar Red Bull lijkt er niet in te zitten en het aanblijven van Fernando Alonso bij Aston Martin lijkt die deur vanwege het verwachte aanblijven van Lance Stroll ook in het slot te gooien. En welke motivatie heeft RB straks nog om vast te houden aan Tsunoda als Honda naar Aston Martin verkast? Red Bull heeft als enige zonder inmenging van anderen vier stoeltjes te vergeven in de F1 en toch is Tsunoda nog niet vastgelegd. Wat zegt dat?

Daniel Ricciardo

Hij kwam, hij zag, maar overwon niet. Hij slaagt er niet in zijn eigen teamgenoot te verslaan en de vorm doet toch sterk denken aan de vorm die we eerder bij McLaren zagen: niet overtuigend. Red Bull lijkt nu al een brug te ver en de RB-brug waar hij nu op staat, lijkt ook al te wankelen.

Sergio Perez

Natuurlijk is hij een voorname kandidaat bij Red Bull, maar stel je nu eens voor dat men daar toch voor iemand anders kiest? Dan is het alsnog best aannemelijk dat andere teams, denk aan bijvoorbeeld een Williams, willen hengelen naar de diensten van de Mexicaan. Is dat iets wat Perez zelf dan nog wel wil? Een écht topteam zal zich zo één-twee-drie immers niet melden voor Perez.

Praat mee!

Viaplay
x
Red Bull Verongelijkte Marko onthult gigantische schadepost na megaklapper Perez