Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze Nederlandse autosporttalenten moet je in 2020 in de gaten houden

Nederland is in de voorbije jaren uitgegroeid tot een heus autosportland. Met Max Verstappen in de Formule 1 heeft Nederland een ware geweldenaar aan de top, maar in andere raceklassen zijn nog voldoende getalenteerde coureurs te vinden.

Thomas ten Brinke De veertienjarige zoon van Dakar-coureur Bernhard ten Brinke heeft in 2019 flink naam gemaakt in de kartwereld. De protegé van Giedo van der Garde, die uitkomt voor het zeer competitieve Ricky Flynn Motorsport, is dit jaar wereldkampioen OKJ geworden en heeft duidelijk gemaakt zijn vizier te hebben op de Formule 1. Als hij zo door blijft gaan, zijn wij benieuwd hoe ver hij het gaat schoppen. Nyck de Vries De Formule 2-kampioen van 2019 heeft een druk leven tegenwoordig. Niet timmert hij met Racing Team Nederland hard aan de weg in het World Endurance Championship, hij doet het met Mercedes tot dusver zeker niet slecht in de Formule E. In 2020 zal De Vries Mercedes zo goed mogelijke resultaten willen bezorgen in de volledig elektrische raceklasse. Job van Uitert Hoewel Van Uitert niet gezien wordt als een talent dat het potentieel heeft om in de Formule 1 terecht te komen, bouwt de eenentwintigjarige coureur in rap tempo een behoorlijke reputatie op in de endurance-wereld. Van Uitert heeft in de voorbije jaren LMP2-auto's gedeeld met onder andere Jean-Eric Vergne en heeft voor 2020 een contract op zak bij United Autosports, het team van McLaren CEO Zak Brown. Van Uitert rijdt volgend jaar voor de tweede maal de 24 uur van Le Mans, die hij dit seizoen bijna wist te winnen met G-Drive. Richard Verschoor De winnaar van een van de meest uitdagende autoraces ter wereld, de Macau Grand Prix, zal in 2020 voort willen borduren op zijn goede momentum. Hoewel het vooralsnog niet duidelijk is of Verschoor volgend jaar in de Formule 3 rijdt, de opstap naar de Formule 2 mag maken of ergens anders zijn heil zal moeten zoeken, heeft de ex-Red Bull-junior bewezen uit het juiste hout gesneden te zijn.

Beitske Visser Voor het seizoen van 2020 heeft Beitske Visser een duidelijk doel en dat is het opeisen van de titel in de W Series. Waar Visser dit seizoen de titel moest laten aan vedette Jamie Chadwick, zal zij haar Britse rivaal komend seizoen willen overtreffen. Daarnaast zal ze als BMW-fabriekscoureur ook de nodige activiteiten doen voor de Duitse autofabrikant. Rinus 'VeeKay' van Kalmthout Na het indrukwekkende seizoen in de Indy Lights van VeeKay, dat hij met een aantal overwinningen achter zijn naam afsloot als tweede in het klassement, heeft de Hoofddorper de overstap mogen maken naar de hoogste klasse in de Amerikaanse autosport: de IndyCar. Van Kalmthout zal in zijn eerste seizoen uiteraard Ed Carpenter Racing-teamgenoot Conor Daly willen verslaan, daarnaast is het doel om Indy Lights-rivaal Oliver Askew het vuur aan de schenen te leggen. In gesprek met RacingNews365 liet VeeKay al weten grote ambities te hebben voor de toekomst, zo wil hij binnen enkele jaren de illustere Indy 500 winnen. Wellicht kan hij er in 2020 al een gooi naar doen. Glenn van Berlo Glenn van Berlo heeft het in zijn eerste seizoen in de Formule 4 zeker niet slecht gedaan. Direct vanuit de karts reed de zeventienjarige Veghelaar naar de tweede plaats in het Spaanse kampioenschap. Zijn plannen voor 2020 liggen vooralsnog niet op tafel, maar de jongeman van het Nederlandse MP Motorsport zal zich volgend jaar ongetwijfeld verder willen bewijzen.

Viaplay
x
Max Verstappen grijpt naast prestigieuze prijs