Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden

Deze peperdure horloges dragen de Formule 1-coureurs

Behalve dat er hard wordt geracet, staat de Formule 1 ook een beetje in het teken van glitter en glamour. Dat blijkt eens te meer uit de verzameling peperdure horloges waarmee de coureurs in de paddock rondlopen.

Daar horen dan ook mooie, peperdure horloges bij, waar vele verschillende Formule 1-coureurs mee rond lopen, vaak omdat hun team een sponsordeal heeft met de betreffende horlogemaker. Het afgelopen seizoen waren er zes verschillende horlogemakers aanwezig in de Formule 1, die in totaal met acht verschillende teams samenwerkten. Alleen Racing Point en Williams hadden geen deals met horlogebedrijven.

Mercedes

Lewis Hamilton en Valtteri Bottas dragen hun horloges van het merk IWC Schaffhausen, dat al sinds 2004 aan Mercedes verbonden is. De naam van de horlogemaker pronkt op het Mercedes-raceoverall en ook op de handschoenen. Op de onderstaande foto is het horloge te zien waarmee Hamilton vaak de blits maakt in de Formule 1-paddock.

Ferrari

Ferrari werkt nauw samen met horlogemaker Hublot en samen produceren ze prachtige uurwerken die tienduizenden tot zelfs honderdduizenden euro's kosten. Hieronder is Charles Leclerc te zien met zijn speeltjes, waar hij sinds 2019 mee mag pronken.

Red Bull

Al ruim dertien seizoenen lang is TAG Heuer de horlogepartner van Red Bull. Het horlogemerk was van 2016 tot en met 2018 zelfs titelsponsor van de motor van het Oostenrijkse team, geloof het of niet. Max Verstappen heeft zelfs zijn eigen Limited Edition TAG Heuer, waarvan slechts 333 exemplaren in de verkoop zijn gegaan. Als je een slordige 3100 euro ergens in een oude sok hebt liggen, kan dit horloge van jou zijn.

Alfa Romeo, Haas & McLaren

Richard Mille is de horlogesponsor van maar liefst drie Formule 1-teams: Alfa Romeo, Haas & McLaren. Hieronder draagt Kimi Raikkonen zijn eigen, nieuwe, limited edition horloge met een prijskaartje van 965.000 euro, waarvan er slechts 30 zijn gemaakt. Ook schitteren de Haas-coureurs en voormalig McLaren-ambassadeur Fernando Alonso hieronder met hun Richard Mille-horloges.

Renault

De horlogemaker die met Renault in zee is gegaan, is Bell & Ross, waarvan enkele exemplaren hieronder te zien zijn. Ook schittert het logo van de horlogemaker ter hoogte van de polsen op de mouwen van het raceoverall van de Renault-coureurs.

AlphaTauri

AlphaTauri heeft een samenwerking met Casio Edifice. Ook motorleverancier Honda is in zee gegaan met dezehorlogemaker. Deze horloges zijn relatief gezien het goedkoopst van alle F1-horloges en voor menig Casio-horloge hoef je nog geen 1000 euro te betalen.

Viaplay
x
Sponsor 'Ferrari kaapt grote sponsor Mercedes en evenaart megadeal Red Bull'