Welkom bij RacingNews365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RacingNews365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Meld je aan
Valtteri Bottas

Diep ongelukkige Bottas wilde stoppen met F1 als 'hulpje' van Hamilton

Valtteri Bottas reed bij Mercedes vaak in dienst van Lewis Hamilton. Daar had hij het aan het begin zeer lastig mee. Zo lastig, dat hij heel dicht tegen een voortijdig einde van zijn F1-carrière aanzat.

Bottas Canada
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPB

Na twee Formule 1-seizoenen bij Mercedes naast Lewis Hamilton, die twee keer de wereldtitel won, zat Valtteri Bottas er helemaal doorheen. In 2018 won de Fin geen race, maar was hij in Rusland op weg naar de zege toen hij van Mercedes het bevel kreeg om aan de kant te gaan voor Hamilton. De Brit won uiteindelijk de race.

"Aan het einde van 2018 was ik bijna gestopt", vertelt hij in de My Big Break Podcast. "Ik was er heel dichtbij. Alleen omdat ik niet begreep en kon accepteren dat ik Lewis in die twee jaar niet had kunnen verslaan. Ik legde zo veel druk op mezelf. Aan het einde van 2018, zeker toen ik meer die 'helpende' rol kreeg, kon ik daar echt niet tegen. Ik worstelde er echt mee. Dat was niet leuk."

Bottas wilde F1 achter zich laten

Bottas dacht er niet alleen aan om bij Mercedes weg te gaan, maar hij wilde de koningsklasse van de autosport in zijn geheel achter zich laten. Zo diep zat het, vertelt de huidig Alfa Romeo-coureur.

"Absoluut wilde ik stoppen met F1. Ik was er klaar mee. Het menselijke brein is op een manier bijzonder. Soms beland je op donkere plekken en verlies je het plezier in dingen. Ik verloor plezier in de sport en het racen in de Formule 1."

"Ik was bijna boos op F1. Het was raar. Ik had wat tijd voor mezelf nodig om naar het grotere plaatje te kijken. Toen realiseerde ik me dat het een best wel coole sport was en dat er nog mooie kansen voor me lagen."

Bottas geeft advies

Een viertal jaren later is Bottas nog steeds een gelukkige Formule 1-coureur, maar nu bij Alfa Romeo. Daar is hij uitgegroeid tot de absolute teamleider. Zo bewijst hij dat er inderdaad altijd een groter plaatje is waar naar gekeken kan worden. Dat wil hij graag ook aan anderen meegeven.

"Als ik er nu op terugkijk, dan was het een goede leerschool voor mij. Ik heb veel over mezelf geleerd, om mezelf soms te laten vieren en niet te hard te zijn voor mezelf. Achteraf heb ik zo veel geleerd, dat ik blij ben dat het is gebeurd."

"Op dat soort momenten zou ik iedereen graag willen zeggen om naar het grotere plaatje te kijken in het leven. Als je je angstig voelt, neem dan een stap terug. Er is altijd zoveel meer te bereiken als je niet opgeeft!"

43 reacties

RN365 Special
Waarom het stuiterende Mercedes eens heel goed in de Formule 1-spiegel moet kijken

Bij Mercedes zou men graag zien dat er iets wordt gedaan aan de stuiterproblemen in de Formule 1, maar zoals onze technisch F1-analist Paolo Filisetti redeneert en uitlegt, moet het team bij zichzelf ten rade gaan en er geen politiek spelletje van maken.

Lees meer
Viaplay
x
Breaking Geen grote updates meer voor Verstappen en Perez