Welkom bij RN365

Je bent ingelogd. Profiteer direct van alle voordelen van jouw account:

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.

Welkom bij RN365

Word onderdeel van de grootste racefamilie van Nederland. Maak nu jouw gratis account aan!

  • Praat mee over de Formule 1;
  • Maak kans op leuke prijzen;
  • Krijg toegang tot exclusieve content;
  • Profiteer van exclusieve voordelen.
Formule 1

Dieter Rencken benoemd tot Editorial Director van RacingNews365

RacingNews365, het snelst groeiende nieuwsnetwerk in de motorsport, is verheugd te kunnen aankondigen dat de zeer ervaren journalist Dieter Rencken vanaf 1 januari 2022 de functie van Editorial Director gaat vervullen. Rencken is sinds 1997 FIA-geaccrediteerd en heeft verslag gedaan van meer dan 325 Grands Prix en andere vier- en tweewielerkampioenschappen.

Artikel
Naar nieuwsoverzicht © RN365/Michael Potts

RacingNews365 is 's werelds op één na grootste F1- en motorsport platform, gebouwd op intense passie en gevoed door een vurige liefde voor de sport. We zijn verheugd om Dieter Rencken aan te kondigen als Editorial Director.

"Dieter behoort tot 's werelds beste autosportjournalisten. In de loop der jaren heeft hij een breed netwerk opgebouwd en heeft hij een indrukwekkende staat van dienst met primeurs, exclusieve interviews en andere content. Als journalist heeft hij uitgesproken meningen en weet hij te verrassen met inhoud en analyses", aldus Ruud Dimmers, CEO van RacingNews365.

"We hebben de afgelopen twee seizoenen nauw samengewerkt met Dieter en nu is het tijd om deze samenwerking in een hogere versnelling te zetten. Samen zijn we van plan om RacingNews365 naar het volgende niveau te tillen."

Rencken zal een belangrijke rol vervullen binnen de journalistieke teams van RacingNews365.nl en RacingNews365.com. Het eerste platform, het grootste van Nederland met 3,5 miljoen unieke gebruikers, werd onlangs voor de vierde achtereenvolgende keer uitgeroepen tot de beste en populairste sportwebsite van het land, ondanks sterke en gezonde concurrentie van een aantal sportnieuwsbedrijven die meeliften op de populariteit van Max Verstappen in het land.

De missie van RacingNews365.nl is, in tegenstelling tot de meeste van deze sites, om een brede, onbevooroordeelde berichtgeving te bieden. In november 2021 alleen al trok RacingNews365.nl bijna 4 miljoen unieke bezoekers en registreerde het meer dan 35 miljoen pageviews - op een Nederlandse bevolking van iets meer dan 17 miljoen inwoners.

RacingNews365.com - gelanceerd in januari 2021 - heeft zich snel gevestigd als een wereldwijde nieuwsleider die een unieke mix van 'scoops', diepgaande verslaggeving en scherpzinnig commentaar biedt, en heeft een sterke exponentiële groei laten zien tijdens de eerste tien maanden, met bijna 2 miljoen unieke bezoekers in november.

De groei van de website, die zich richt op een breder publiek, overtrof consequent die van marktgenoten tijdens dit zeer tumultueuze F1-seizoen. Een factor die wordt erkend door het groeiende portfolio van partners, waarvan velen gebruik maken van de commerciële samenwerking die door beide platformen worden geboden.

"Ik heb voor het eerst met Ruud Dimmers en zijn team samengewerkt als Editorial Contributor tijdens F1's 'Covid'-seizoen in 2020, en ik zag al snel dat RacingNews365 en ik hetzelfde niveau van enthousiasme en engagement voor autosportjournalistiek delen," zegt Rencken.

"Daarom was de verlenging van onze overeenkomst voor dit jaar en de toekomst niet meer dan een formaliteit, zeker nadat Ruud zijn visie op RacingNews365.com had gedeeld. De integratie van mijn RacingLines F1 nieuwsagentschap in de groep is een logische volgende stap; zo markeert Abu Dhabi de laatste Grand Prix voor RacingLines als geaccrediteerd agentschap van 20 jaar, maar ook de start van een spannende nieuwe groeifase voor RacingNews365 en mijzelf."

"Het niveau van journalisten dat Ruud heeft aangetrokken is een verder bewijs van zijn ambities en ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met hem, Jan van der Burgt en Mike Seymour, en hun respectievelijke teams, terwijl we RacingNews365 naar het volgende niveau tillen en we onze lezers altijd op de eerste plaats zetten."

x
Breaking Red Bull-kopstuk stapt over naar Aston Martin