Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Max Verstappen

Dit is de nieuwe rechterhand van Max Verstappen in de Formule 1

In de Formule 1 heeft Max Verstappen een paar belangrijke mensen om zich heen om op terug te vallen. In zijn entourage dient zich een nieuwe naam aan: Rupert Manwaring. Wie is hij en wat doet hij?

Manwaring
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Die laatste vraag laat zich vrij makkelijk beantwoorden. Rupert Manwaring is de nieuwe personal trainer van Max Verstappen. Verstappen nam afscheid van Bradley Scanes die weg van de Formule 1 meer tijd met zijn familie door wilde gaan brengen.

Maar wie is Rupert Manwaring? Die vraag zou je gerust aan Carlos Sainz kunnen stellen, aangezien Manwaring al jaren de trainer was van de Spanjaard was. Manwaring en Sainz werkten al samen sinds de Toro Rosso-tijd van Sainz en hij verhuisde steeds mee, eerst naar Renault, daarna naar McLaren en uiteindelijk dus ook naar Ferrari. Het was via Sainz dat Manwaring zijn huidige partner Alex Legouix ontmoette met wij hij een dochtertje kreeg. Legouix is een Britse televisiepersoonlijkheid.

Terwijl Sainz op zoek moet naar een nieuwe trainer begint Manwaring aan een nieuw avontuur in de kleuren van Red Bull. Hij treed daarmee in zekere zin in de voetsporen van zijn vader, die ook de naam Rupert Manwaring draagt. Sr. was in het verleden werkzaam voor Tyrrell en Honda in de tijd dat Jos Verstappen ook uitkwam voor die teams. Volgens LinkedIn bekleedde hij bij die teams respectievelijk de rol van commercial director en racing director.

Manwaring zal in zijn rol natuurlijk de fysieke conditie van Verstappen in de gaten houden, maar hij is ook bij uitstek gekwalificeerd om het mentale aspect te monitoren. Hij heeft een Master in Sport and Exercise Physiology op zak en zijn eerste stappen in de racewereld zette hij als docent.

Met de middelen die hij op de universiteit tot zijn beschikking had kon hij onderzoek doen naar de belasting van coureurs achter het racestuur, kennis die hij in kon zetten toen hij in de enduranceracerij aan de slag ging. In de 24 van Le Mans werkte hij onder andere samen met Renger van der Zande.

Sinds 2015 was hij dus ook de trainer van Sainz. Zo ver gaan in zekere zin ook Verstappen en Manwaring terug, aangezien Verstappen in dat jaar samen met Sainz debuteerde bij Toro Rosso. Aldaar zullen ze elkaar al veelvuldig tegen het lijf hebben gelopen en elkaar als zodanig hebben leren kennen.

Alle actie live bijwonen op Spa-Francorchamps én deelnemen aan een karting experience in het hart van het circuit?

WORD LID & WIN!

Praat mee!

Viaplay
x
GP Hongarije Mogelijk code rood en extreme hitte tijdens GP Hongarije